• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент закликає молодь активно долучатися до розбудови української демократії

    Опубликовано: 2006-03-13 09:19:00

    Президент Віктор Ющенко закликає українську молодь, зокрема студентство, брати активну участь у суспільно-політичних процесах країни та в розбудові української демократії. «Масштабні зміни в країні неможливі без активної участі в цих процесах молоді. Тому я звертаюся до молодих людей – не шкодуйте часу і сил для освіти і самоосвіти», – сказав В. Ющенко у сьогоднішньому радіозверненні.

    Президент наголосив, що «молодь завжди була рушійною силою революційних процесів, демократичних перетворень і змін». Як приклад В. Ющенко навів студентське голодування в жовтні 1990 р., події 1991 р. та Помаранчеву революцію.

    Сьогодні влада докладає чимало зусиль для омолодження своїх структур, наголосив В. Ющенко. «У виконавчій владі в центрі й на місцях, в уряді, в Секретаріаті Президента працює чимало молодих, успішних і освічених людей», – сказав Президент. За його словами, уряд Юрія Єханурова за своїм складом став наймолодшим українським урядом. Таку практику залучення молодих професіоналів до виконавчої влади, в тому числі й на найвищі посади, буде продовжено, запевнив Глава держави.

    В. Ющенко наголосив, що виховання професіонала починається з хорошої освіти, а відтак доступ до високоякісної освіти – серед головних завдань Глави держави та його команди.

    Цього року фінансування освіти з держбюджету зросло на 20%, а з місцевих бюджетів – більш ніж на чверть. Оголошено програму «Конкурентна освіта», яка боротиметься з корупцією у вузах. Триває робота над впровадженням у найближчі кілька років незалежного тестування при вступі до вищих навчальних закладів.

    Президент також висловив переконання, що молодь стає найближчим союзником влади у підтримці її культурних ініціатив. «Досвід найуспішніших країн світу свідчить: нація має шанс швидко зайняти гідну позицію в світі, якщо усвідомлює важливість розвитку освіти, культури і духовності», – сказав В. Ющенко.

    «Україні потрібні ваш талант і розум, ваш інтелект, професійність, енергія і патріотизм. Сьогодні потрібні ваша відданість і віра в Україну!», – наголосив Президент.

    "Офіційне представництво"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.