• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кримська "Наша Україна" засуджує затримання Расула Гулієва

    Опубликовано: 2005-10-20 12:07:00
    Кримська Республіканська організація партії "Народний Союз Наша Україна" поширила звернення з приводу затримання в Сімферополі лідера азербайджанської опозиції Расула Гулієва.
     
    Наводимо його текст.
    "Кримська Республіканська організація Політичної партії "Народний Союз Наша Україна" закликає всі прогресивні сили півострова висловити свою підтримку голові Демократичної партії Азербайджану, лідерові опозиції Расулу Гулієву.
     
    17 жовтня в аеропорту "Сімферополь" Р. Гулієв був затриманий дорогою на батьківщину, де він планував узяти участь у парламентських виборах 6 листопада нинішнього року. Дані події ставлять під загрозу проведення демократичних виборів в Азербайджані , підривають основи демократії, на шлях якої стала молода незалежна держава.
     
    Трохи менше року тому український народ відкрито заявив про свій намір йти демократичним шляхом розвитку і зміг відстояти своє право на самовизначення. Сьогодні ми стали свідками того, як народ Азербайджану намагаються позбавити цього права. Нашим обов'язком є надати йому всебічну допомогу в боротьбі за право рухатися обраним шляхом. Будь-які дії, які можуть вплинути на результат виборів в Азербайджані, є зараз неприпустимими. Ми переконані, що тиснути на громадян демократичної держави в прийнятті подібних рішень не можуть ні інші держави, ні міжнародні організації. Народ Азербайджану самостійно визначиться , якій політичній силі віддати перевагу і хто з політиків гідний довіри.
     
    Ми також звертаємося до представників правоохоронних органів і судової влади півострова з закликом припинити втручання у внутрішні справи Азербайджану і випустити з-під варти Р. Гулієва. Це стане підтвердженням того, що в Україні дотримуються основних принципів демократії – свободи особистості і верховенства права".
     
    Голова Кримської Республіканської організації "Народного Союзу Наша Україна" Володимир Шкляр
     
    Прес-служба НСНУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.