• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • "Нашоукраїнці" Кривого Рогу засудили рішення парламенту щодо "Криворіжсталі"

    Опубликовано: 2005-10-20 12:10:00
    Президія Ради Криворізької міської організації партії "Народний Союз Наша Україна" виступила з заявою, в якій назвала "антипрезидентськими і антиукраїнськими" намагання частини парламенту перешкодити приватизації ВАТ "Криворіжсталь".
     
    У заяві, зокрема, йдеться: "Повторна приватизація "Криворіжсталі" була заявлена як показова. Розроблені умови конкурсу забезпечують не тільки подальший розвиток виробництва, технічне переозброєння виробничих потужностей завдяки обов’язковим значним інвестиціям з боку нового власника, але й містять вагомі заходи щодо соціального захисту працівників комбінату. Зважаючи на значення підприємства для криворізького регіону, його містоутворюючий статус, пакет умов конкурсу був підтриманий депутатами Криворізької міської ради".
     
    Далі "нашоукраїнці" зазначають: "24 жовтня має відбутися оголошений Фондом державного майна України конкурс з продажу державного пакету акцій ВАТ “Криворіжсталь”. І фактично напередодні цієї події, 18 жовтня, Верховна Рада прийняла постанову і ряд законопроектів щодо тимчасового обмеження процесу приватизації металургійного комбінату. З тривогою і нерозумінням зустріли ці рішення парламенту мешканці нашого міста. Стурбовані ті, хто безпосередньо пов’язаний з комбінатом “Криворіжсталь”, а це, включаючи членів сімей, приблизно 200 тисяч чоловік. Ціле місто стоїть перед питанням, доки триватиме невизначеність у долях, що залежать від роботи гірничо-металургійного гіганта. Коли нарешті припиняться політичні спекуляції й торги довкола майбутнього цілого краю?! Наша організація не може не зважати на значний негативний резонанс в суспільстві, який викликало рішення Верховної Ради".
     
    У зв’язку з цим міська організація "Нашої України" заявила про свою підтримку "позиції Президента України й Уряду щодо проведення 24 жовтня конкурсу з приватизації комбінату на умовах, які передбачають збереження високих соціальних гарантій для працівників “Криворіжсталі” і гарантують подальший розвиток містоутворюючого підприємства".
     
    "Гальмування процесу приватизації комбінату, перенесення строків аукціону може стати свідченням політичної і економічної нестабільності, остаточно підірве довіру вітчизняних і західних інвесторів, негативно вплине на економіку та бюджетно-фінансову сферу держави, унеможливить виконання багатьох соціальних програм", - наголошується в заяві.
     
    Виходячи з того, що "парламентське голосування по “Криворіжсталі” – це спроба завдати ще одного удару по здобутках минулорічних виборів", криворізькі "нашоукраїнці" закликали "всі справді патріотичні, пропрезидентські сили тісніше об’єднатися, щоб не допустити реваншу кучмістів", а "виборців, які через п’ять місяців прийдуть на голосування, не забути про те, хто під прикриттям уявного піклування про народне добро насправді хотів не допустити вчасної виплати зарплат і пенсій з метою дестабілізації ситуації".
    "Криворізька міська організація партії "Народний Союз Наша Україна” звертається до всіх партій та політичних угрупувань з закликом підтримати вимоги Президента України бути послідовними в питаннях приватизаційного процесу, забезпечити поліпшення інвестиційного клімату, бо це є фундамент майбутнього нашої країни", - підкреслюється в заяві.
     
     
    Прес-служба НСНУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.