• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Антикорупційну програму "Нашої України" обговорили в Луцьку і Чернігові

    Опубликовано: 2005-10-20 14:10:00
    Круглі столи з обговорення Антикорупційної програми "Ні – корупції!", ініційованої партією "Народний Союз Наша Україна", відбулися в Чернігові і Луцьку.
     
    В обговоренні, яке пройшло в приміщенні виконкому Чернігівської обласної організації "Нашої України", взяв участь її лідер, голова облдержадміністрації Владислав Атрошенко. Учасниками круглого столу були також керівники виконкомів районних і міських осередків партії та представники низки громадських організацій.
     
    Більшість учасників круглого столу заявили про свою принципову незгоду з наданням фактичної недоторканності депутатам місцевих рад, виступили за якнайшвидше впровадження "єдиного вікна" при реєстрації підприємницької діяльності, за оприлюднення звітів про використання коштів, вилучених на митницях, підтримали ідею створення єдиного центру тестування вступників до вищих навчальних закладів, а також пропозицію щодо декларування чиновниками і високопосадовцями не тільки своїх доходів, але й видатків.
     
    За круглим столом у Луцьку зібралися експерти, представники обласної влади, політичних і громадських організацій, мас-медіа. У дискусії взяв участь перший заступник голови Волинської облдержадміністрації, член партії "Народний Союз Наша Україна" Богдан Шиба. Він заявив, що "бачить основну суспільну причину хвороби на корупцію не в законодавчій неврегульованості, а в тому, що не створено на всіх рівнях єдиного підходу до осіб, які займаються корупційними діями". "Адже за антикорупційним законодавством не було притягнуто до відповідальності жодного парламентарія, тоді як до чиновника найнижчої ланки застосовується міра покарання за неправильно написане слово у рядовій довідці", - зазначив Богдан Шиба.
     
    На "єдино правильному рішенні Президента щодо направлення "Закону про статус депутатів місцевих рад" в Конституційний Суд, аби врешті поставити крапку в цьому питанні й припинити будь-які спекуляції із цього приводу", наголосив заступник керівника виконкому регіональної організації "Нашої України", голова Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Наход. Він зауважив, що й "самі депутати місцевих рад не схвалюють перспективу "недоторканності", адже це підриватиме довіру виборців та може стати спокусою "депутатства" для людей, які мають проблеми із законом".
     
    В ході обговорення були підтримані й інші положення Антикорупційної програми "Нашої України", зокрема, зняття недоторканності не лише з депутатів місцевих рад, а й з парламентаріїв та ін.
     
    Учасники круглих столів в обох обласних центрах висловили низку пропозицій, які регіональні організації "Нашої України" пропонуватимуть включити до Антикорупційної програми "Ні - корупції!". 12 листопада програма буде винесена на розгляд з’їзду партії, а потім втілюватиметься в законодавчій ініціативі через парламентську фракцію "Нашої України".
     
    Прес-служба НСНУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.