• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Наша Україна бере активну участь у демократизації пострадянського простору

    Опубликовано: 2005-10-20 17:22:00
    "Народний Союз Наша Україна" як партія, що народилася під час революції, звичайно відслідковує всі процеси, які відбуваються на пострадянському просторі та бере активну участь у демократизації цього простору. Події, які відбуваються у Азербайджані не залишаються поза нашою увагою", - сказав голова Центрального виконкому партії "Народний Союз Наша Україна", народний депутат Микола Катеринчук під час круглого столу за участю представникиів азербайджанської опозиції.
     
    "Наша фракція внесла до Верховної Ради постанову про ситуацію в Азербайджані під час парламентських виборів. Ми сподіваємося, що найближчим часом це стане предметом дискусії у Раді. Це лише один з проявів позиції нашої партії відносно тих процесів, які відбуваються в Азербайджані. Ми вважаємо, що визначати, який політичний режим повинен бути в цій країні – право азербайджанського народу", - зазначив Микола Катеринчук.
     
    "Те, що опозиція бореться саме за демократичний розвиток Азербайджану, викликає у нас повагу та підтримку. Та угода, яка була підписана між головою партії "Мусават" Ісою Гамбаром і тоді ще кандидатом у Президенти Віктором Ющенком, продовжиться в новій угоді, яку сьогодні, я сподіваюсь, буде підписано під час засідання Президії Ради партії "Народний Союз Наша Україна", куди запрошено азербайджанську делегацію на чолі з Ісою Гамбаром", - сказав народний депутат.
     
    Він наголосив на тому, що результатом цієї зустрічі обов’язково буде заява "Нашої України", яка посилить увагу до тих процесів, що відбуваються сьогодні в Азербайджані.
     
    "Ми впевнені, що режим Алієва наляканий, доказом цього є боротьба з опозиційними лідерами, зокрема з Расулом Гулієвим, якого просто боялися пустити на територію Азербайджану, – зазначив Микола Катеринчук. – Те саме ми бачили і під час Помаранчевої революції, ці методи та недолугі кроки влади нам знайомі. Всі вони закінчуються однаково – режим припиняє своє існування. Тому ми бажаємо всім опозиційним силам Азербайджану, зокрема, партії "Мусават" успіху на цих парламентських виборах. Уже сьогодні ми будемо говорити про надання Азербайджану допомоги в реалізації чесних та прозорих виборів через спрямування туди спостерігачів та експертів".
     
    Голова виконкому "Нашої України" також підкреслив: "Питання, пов'язані з нафтою, не вирішуються сьогодні в Азербайджані, вони вирішуються в Кремлі. Тому всі наші ілюзії про те, що ми можемо побудувати енергетичну незалежність України, використовуючи азербайджанський ресурс, є утопією. Той розподіл, який є зараз в Азербайджані, не має ніякого відношення ні до волевиявлення азербайджанського народу, ні взагалі до здорового глузду".
     
    "Ми розраховуємо на те, що в Азербайджані буде демократичний режим, і тоді на партнерських засадах, з урахуванням національних інтересів обох сторін, ми зможемо побудувати такі відносини, які будуть вигідні обом державам", - наголосив Микола Катеринчук.
     
    Прес-служба НСНУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.