• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 20% чернівчан віддали б свої голоси за НСНУ

    Опубликовано: 2005-10-20 17:44:00
    З 23 по 28 вересня Об`єднання молодих політологів Спілки Активної Молоді провело опитування чернівчан із метою з’ясування політичної ситуації в місті, політичних уподобань та визначення ступеню активності громадян на виборах. Результати опитування були оголошені 19 жовтня під час засідання «круглого столу» на тему: «Політичні орієнтації чернівчан напередодні Виборів-2006». 
     
    92% опитаних цікавляться політичними процесами, які відбуваються в країні. Найбільшу частину політичної інформації чернівчани отримують завдяки телебаченню (93%), а також газетам (58%), радіо (39%), повсякденному спілкуванню (27%) та Інтернету (15%). Обізнаність громадян міста стосовно того, що майбутні вибори до місцевих рад та до Верхової Ради України будуть проходити за пропорційною системою складає 66%. До такого нововведення позитивно ставляться 42% виборців, негативно та байдуже ставляться, відповідно – 21% та 37% респондентів.
     
    Рейтинги політичних партій серед чернівчан наступні: НСНУ – 20%; Батьківщина – 18%; СПУ – 8%; Регіони України – 8%; Народна партія України – 7%; СДПУ(О) – 6%; КПУ – 6%; НРУ – 4%.
     
    19% чернівчан не визначилися із своїми партійними уподобаннями.
     
    На запитання: «Чи візьмете Ви участь у голосуванні на виборах-2006?» ствердно відповіли 90% чернівчан.
     
    На посаді Чернівецького міського голови реципієнти хотіли б бачити: молодого лідера – 23%; підприємця – 18%; держслужбовця – 15%; громадського діяча – 14%.
     
    Мешканцям Чернівців було запропоновано вписати в анкету прізвище особи, яку б вони підтримали на посаду Чернівецького міського голови на виборах 2006. Побажання чернівчан розподілилися таким чином: за М. Федорука проголосували б 36%, за В. Забродського – 6%, за В.Чинуша – 4%, за І.Васійчука – 2%.
     
    Анкетування проводилося згідно квотної статистичної вибірки за віковими та гендерними категоріями. Реципієнтами стали 500 чернівчан.
     
    ЗІК
     
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.