• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Березовський ще раз "допоможе демократії"

    Опубликовано: 2005-10-27 16:24:00
    "Фонд громадянських свобод Бориса Березовського" має намір виділити грант 100 тис. дол. кінокомпанії "Дрім Скенер" на зйомку документального фільму про отруєння Віктора Ющенка.
     
    Про це в четвер заявив директор Фонду Олександр Гольдфарб
     
    За словами Гольдфарба, автором картини буде російський режисер Андрій Нєкрасов, що у свій час зняв документальний фільм "Недовіра" про вибухи будинків у Москві.
     
    Таким чином, зазначив Гольдфарб, автори цього фільму вирішили продовжити розслідування резонансних справ в Україні, зокрема, відносно отруєння Ющенка та убивства Георгія Гонгадзе.
     
    У той же час Гольдфарб зауважив, що фонд Березовського не збирається яким-небудь чином брати участь у справі про отруєння Ющенка, яку розслідує Генпрокуратура.
     
    Оскільки, зазначив Гольдфарб, у справі по убивству Гонгадзе "ми бачимо перспективу, слідча група працює не на страх, а на совість".
     
    "А що відбувається зі справою по розслідуванню отруєння Ющенка нам не відомо, нам не зрозуміло, і багато хто не розуміє, що тут відбувається", - додав він.
     
    У той же час Гольдфарб зазначив, що свою діяльність в Україні Фонд, штаб-квартира якого знаходиться в Нью-Йорку, почне з програм, присвячених парламентським виборам 2006 року.
     
    Зокрема, він оголосив конкурс проектів, спрямованих на "участь громадянського суспільства у виборах"
    .
    Фонд має намір вручити одноразові гранти громадським організаціям і електронним ЗМІ, які будуть висвітлювати вибори, пояснив Гольдфарб.
     
    За його словами, гроші будуть витрачені на моніторинг виборів, акції по збільшенню явки на виборах, в основному серед молоді, просування соціально значимих тем, а також організацію "змагальних виступів кандидатів у ЗМІ і перед виборцями".
     
    Розмір кожного гранту складе від 5 до 20 тисяч доларів. Загальна сума передбачуваних грантів складе від 500 тисяч до півтора мільйонів доларів.
     
    Під кінець Гольдфарб з приводу особистості Березовського зауважив, що його демонізація є проявом антисемітизму російської влади і спробою відвернути "чернь від економічних і політичних процесів, як це у свій час зробили із Сахаровим та Солженіциним"
    .
    Українська правда
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.