Березовський ще раз "допоможе демократії"

27 окт, 16:24

"Фонд громадянських свобод Бориса Березовського" має намір виділити грант 100 тис. дол. кінокомпанії "Дрім Скенер" на зйомку документального фільму про отруєння Віктора Ющенка.
 
Про це в четвер заявив директор Фонду Олександр Гольдфарб
 
За словами Гольдфарба, автором картини буде російський режисер Андрій Нєкрасов, що у свій час зняв документальний фільм "Недовіра" про вибухи будинків у Москві.
 
Таким чином, зазначив Гольдфарб, автори цього фільму вирішили продовжити розслідування резонансних справ в Україні, зокрема, відносно отруєння Ющенка та убивства Георгія Гонгадзе.
 
У той же час Гольдфарб зауважив, що фонд Березовського не збирається яким-небудь чином брати участь у справі про отруєння Ющенка, яку розслідує Генпрокуратура.
 
Оскільки, зазначив Гольдфарб, у справі по убивству Гонгадзе "ми бачимо перспективу, слідча група працює не на страх, а на совість".
 
"А що відбувається зі справою по розслідуванню отруєння Ющенка нам не відомо, нам не зрозуміло, і багато хто не розуміє, що тут відбувається", - додав він.
 
У той же час Гольдфарб зазначив, що свою діяльність в Україні Фонд, штаб-квартира якого знаходиться в Нью-Йорку, почне з програм, присвячених парламентським виборам 2006 року.
 
Зокрема, він оголосив конкурс проектів, спрямованих на "участь громадянського суспільства у виборах"
.
Фонд має намір вручити одноразові гранти громадським організаціям і електронним ЗМІ, які будуть висвітлювати вибори, пояснив Гольдфарб.
 
За його словами, гроші будуть витрачені на моніторинг виборів, акції по збільшенню явки на виборах, в основному серед молоді, просування соціально значимих тем, а також організацію "змагальних виступів кандидатів у ЗМІ і перед виборцями".
 
Розмір кожного гранту складе від 5 до 20 тисяч доларів. Загальна сума передбачуваних грантів складе від 500 тисяч до півтора мільйонів доларів.
 
Під кінець Гольдфарб з приводу особистості Березовського зауважив, що його демонізація є проявом антисемітизму російської влади і спробою відвернути "чернь від економічних і політичних процесів, як це у свій час зробили із Сахаровим та Солженіциним"
.
Українська правда

Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/89737.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua