• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Братство пікетує Секретаріат президента

    Опубликовано: 2005-12-01 11:31:00
    Позаяк останнім часом усі санкціоновані та мирні заходи Братства, що проводяться вдень, завершуються безпідставними арештами та побиттям більшості учасників, акція „НАТО – Геть!” була проведена вночі.

    1 грудня о 3:00 колона з 300 активістів Братства під червоними прапорами з Ликом Христа, скандуючи „НАТО – Геть!”, вишикувалася перед Секретаріатом президента. Пікетування почалося з вимог відмовитись від вступу України до Північно-Атлантичного альянсу.

    На знак протесту проти намагань помаранчевої влади втягти нашу державу до проамериканського військового блоку, двадцять членів Братства прикувалися сталевими ланцюгами до паркану, що огороджує Секретаріат. В імпровізованих багаттях, зроблених із покришок військових „Хаммерів” було спалено десять прапорів НАТО.

    Учасники акції скандували гасла: „НАТО гірше гестапо!”, „Кинем гранату прибічникам НАТО!”, „Блер – Go Home!”. Планувалося, що акція триватиме аж до ранку з метою не пропустити автомобільний кортеж із прем'єром Британії Тоні Блером. Саме у Секретаріаті президента 1 грудня відбуватиметься саміт Україна-ЄС, на якому, зокрема, розглядатиметься питання вступу України до НАТО.

    Нажаль, і ця акція завершилася свавіллям з боку правоохоронців. Протягом 30 хвилин до місця події стягнули посилені наряди міліції, декілька спецзагонів „Беркуту”. Ланцюги, якими були приковані активісти Братства, перерізали. Застосовуючи грубу силу, співробітники органів відтіснили учасників заходу від паркану Секретаріату президента. У хід пішли гумові кийки. Акцію довелося завершувати передчасно.

    Внаслідок дій співробітників міліції, серйозно травмовано п’ятнадцять учасників пікету. Декілька членів Братства – затримано.
     
    Прес-служба партії "Братство"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.