• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Беспалий: Ми склали виборчий список Майдану

    Опубликовано: 2005-12-06 16:19:00
    Сьогодні на прес-конференції народний депутат від політичної партії „Народний Союз Наша Україна„ Борис Беспалий прокоментував список кандидатів у народні депутати від „Блоку Ющенка ”Наша Україна”. Він говорив про процес формування, структуру списку та сам зміст списку і хто цей список складав.

    „Помаранчевий список був винесений на партійному з’їзді. Перша п’ятірка складена на п’ятірку. В першій прохідній сотці представлена вся фракція „Нашої України” у ВРУ з першого дня і до сьогодні. Тільки один депутат - Корчинський Анатолій виявив не бажання бути в цьому списку. В першій сотці є кандидати практично з усіх областей , які не були до цього часу депутати”, - каже Борис Якович.

    Щодо змісту списку, то Борис Беспалий наголошує, що він „збалансований і абсолютно помаранчевий”.Першим в списку партія висунула президента Ющенка, далі кандидатів, які на сьогодні є посадовими особами. Вони мають самі визначитися з подальшими своїми посадами. Термін визначення кандидатів передбачений законодавством України. А те, що список Блоку Ющенка очолює Президент, то Беспалий назвав це абсолютно логічним, а „з юридичної точки зору іменний блок є абсолютно законним, бо в списку є дві людини з прізвищем Ющенко”. Щодо кандидатів зі списку від Блоку, яких звинувачують в корупції, то Безпалий проінформував, що суд зобов’язав спростувати ці звинувачення , бо вони не були доведені фактами.

    Далі він говорив про спосіб формування списку. „ Перший етап його формування був 12 листопада на з’їзді партії, де затвердили і принципи формування цього списку”. Про подання кандидатур до списку Борис Якович розказав, що кандидатури винесла Рада партії, а до першої п’ятірки потрапили найбільш рейтингові особи. Наступні кандидати йдуть за регіональними критеріями та за формалізованими критеріями, тобто за результатами роботи в партії „Народний Союз Наша Україна”.

    Складали список також відповідно керівництво партії. Борис Беспалий ще раз наголосив, що список складений „на підставі прозорих, справедливих принципів і критеріїв, шляхом обґрунтованого і прозорого визначення кандидатури. Його формування , прийняття і затвердження проходило в результаті відкритих і демократичних структур. В результаті вийшов список Майдану в повному його складі”. Такої ж плідної, спокійної роботи у складанні списку народний депутат побажав й іншим партіям та блокам.

    Додамо, що список кандидатів у народні депутати України від політичної партії „Народний Союз Наша Україна „ складається з 298 претендентів та зі списку кандидатів у народні депутати, які рекомендуються для включення у виборчий список, що представлений 13-ма кандидатами. Серед рекомендованих кандидатів - брати Клички, Руслана Лижичко, Святослав Вакарчук та інші творчі люди.
     
    Депутат
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.