• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна на шляху до Євросоюзу: Єврокомісія підтримала початок переговорів про вступ

    Опубликовано: 2024-06-10 12:00:36

    Україна здійснює важливий крок у напрямку інтеграції до Європейського Союзу, оскільки Європейська комісія підтримала початок офіційних переговорів щодо вступу. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

    У своєму повідомленні він підкреслив, що Єврокомісія підтвердила успішне виконання Україною всіх необхідних реформ, необхідних для початку офіційних переговорів про членство в ЄС. Тепер очікується, що ці переговори розпочнуться ще цього місяця, що стане ключовим етапом у процесі європейської інтеграції України.

    За даними видання Financial Times, рішення Єврокомісії про розпочаття переговорів з Україною є частиною загального стратегічного підходу до підтримки країн Східного партнерства ЄС. Окрім України, до старту переговорів також готується Молдова, в той час як Грузія зазнала затримок через внутрішні політичні труднощі.

    Особливою перешкодою для початку переговорів може стати позиція Угорщини, яка має певні застереження щодо захисту прав угорської меншини в Україні. Це питання вимагає додаткових дипломатичних зусиль для досягнення консенсусу всередині Європейського Союзу.

    Наступним кроком є офіційний запуск переговорного процесу через міжурядову конференцію з Україною. Цей етап передбачає узгодження рамок переговорів між 27 країнами-членами ЄС. Наразі ведуться інтенсивні технічні обговорення, і очікується, що найгостріші питання будуть вирішені до початку переговорів.

    Для України вступ до ЄС є стратегічно важливою метою, яка не лише підтвердить її зобов'язання до демократичних цінностей та прав людини, але й сприятиме зміцненню економіки та підвищенню життєвого рівня українських громадян. Очікується, що питання переговорів буде активно обговорюватися на наступному засіданні Європейської ради.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.