• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна та ЄС: Переговори про «Транспортний Безвіз» на завершальному етапі

    Опубликовано: 2024-06-14 09:00:58

    Україна успішно домовилася про продовження угоди про транспортний безвіз з Європейським Союзом, що відкриває нову перспективу для безперешкодних перевезень вантажів. Зараз відбувається підготовка до перепідписання угоди, що позначає заключний етап у формалізації цього документа.

    Таку новину повідомив заступник міністра економіки та торговий представник України Тарас Качка. Він підкреслив, що угода вже пройшла переговорний процес і знаходиться на завершальному етапі формальної узгодженості.

    Попри те, що Міністерство інфраструктури, як ключовий учасник у переговорному процесі, перебуває без очолювання від початку травня, це не завадило досягненню домовленостей про подальшу дію угоди.

    "Розпорядження про уповноваження на підписання цієї угоди вже проходить просто формальне візування", – пояснив Качка, вказуючи на активний процес підготовки до підписання документа.

    Нагадаємо, що 29 квітня Рада Європейського союзу затвердила мандат на перемовини з Україною щодо продовження угоди про лібералізацію вантажних перевезень, відомої як "транспортний безвіз".

    Європейська комісія пропонує продовжити дію цього механізму щонайменше на 12 місяців з можливістю подальшого пролонгування ще на пів року. Це означає, що українські перевізники матимуть можливість здійснювати безперешкодні двосторонні перевезення принаймні до червня 2025 року.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.