• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президенти України Володимир Зеленський та США Джо Байден підписали двосторонню безпекову угоду

    Опубликовано: 2024-06-13 21:25:25

    У четвер, 13 червня, президенти України Володимир Зеленський та США Джо Байден підписали двосторонню безпекову угоду, спрямовану на посилення захисту України від потенційної агресії з боку Росії. Ця важлива подія відбулася на фоні саміту G7 в Італії, повідомляє агентство Reuters.

    Нова угода передбачає десятирічні зобов’язання щодо підтримки безпеки України, що, за словами сторін, є важливим кроком на шляху до можливого членства України в НАТО. Угода визнає необхідність значних військових потужностей та інвестицій в українську оборонно-промислову базу, щоб забезпечити суверенітет і територіальну цілісність країни.

    Однією з ключових умов угоди є зустріч вищих посадових осіб обох країн протягом 24 годин у разі збройного нападу або загрози такого нападу на Україну. Це зустріч має на меті обговорити необхідні заходи та додаткові потреби в обороні країни.

    США також виражають готовність надавати довгострокову матеріальну допомогу, навчання та консультування, а також забезпечення, розвідку та іншу підтримку для українських сил безпеки і оборони. Ці заходи мають сприяти розвитку сил, здатних ефективно захищати Україну від можливих загроз.

    Зауважимо, що ця угода є частиною серії важливих домовленостей між Україною та країнами НАТО, які передбачають широкий спектр підтримки від військової підготовки до економічної допомоги. Ці кроки є стратегічними для зміцнення обороноздатності України та стримування будь-яких потенційних загроз її безпеці й суверенітету.

    Завдяки підписанню цієї угоди Україна отримує значний міжнародний сигнал підтримки у своїх заходах зі зміцнення національної безпеки, що є важливим аспектом у геополітичних умовах сучасності.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.