• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Товарообіг України досяг $44,3 млрд: аналіз головних трендів і напрямків

    Опубликовано: 2024-06-13 12:00:47

    Протягом першого півріччя 2024 року Україна активно здійснювала зовнішньоекономічну діяльність, імпортуючи товарів на суму 27,5 млрд доларів і експортуючи на 16,8 млрд доларів, згідно з даними Державної митної служби України.

    Зазначається, що основна частина імпорту, а саме 86%, припадає на оподаткований імпорт у розмірі 23,7 млрд доларів. Серед топ-країн-постачальників для України лідирує Китай з обсягом імпорту на рівні 5,3 млрд доларів, за ним йдуть Польща з 2,9 млрд доларів та Німеччина з 2,2 млрд доларів.

    У структурі ввезених товарів найбільш значущими є машини, устаткування та транспорт, загальний обсяг яких склав 9,4 млрд доларів. За період січень-травень 2024 року бюджету України від митних платежів за ввезені товари сплачено 69,2 млрд гривень.

    Щодо експорту, основними напрямками є Польща, куди було експортовано товарів на 1,7 млрд доларів, Китай на 1,4 млрд доларів і Іспанія також на 1,4 млрд доларів. Лідерами за обсягами експорту з України залишаються продовольчі товари на суму 10,8 млрд доларів, метали та вироби з них на 1,8 млрд доларів і мінеральні продукти на 1,6 млрд доларів.

    Загалом за період з січня по травень 2024 року Україна здійснила значний обсяг зовнішньої торгівлі, що свідчить про активність на міжнародних ринках та різноманітність експортних напрямків українських товарів. Державна митна служба продовжує моніторити та аналізувати динаміку зовнішньоекономічних індикаторів для покращення ефективності митного адміністрування та сприяння стабільному розвитку економіки країни.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.