• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна та МВФ домовилися про четвертий перегляд програми фінансування: що це означає для країни

    Опубликовано: 2024-06-04 09:00:11

    Україна досягла угоди з Міжнародним валютним фондом щодо четвертого перегляду програми Механізму розширеного фінансування (EFF), яка передбачає фінансування на суму 15,6 мільярда доларів. Це угода дозволить Україні отримати найближчими тижнями 2,2 мільярда доларів, повідомила пресслужба Національного банку України.

    Згідно з повідомленням регулятора, місія МВФ, яка працювала у Варшаві з 27 по 31 травня 2024 року, завершила свою роботу, досягнувши угоди на рівні персоналу (Staff-Level Agreement, SLA). Ця угода передбачає, що Україна отримає доступ до фінансування у розмірі 1 669,82 мільйонів СПЗ (близько 2,2 мільярда доларів США).

    Окрім фінансових аспектів, в рамках угоди досягнуто комплексу заходів з економічної та фінансової політики, спрямованого на підтримку макроекономічної стабільності та просування економічних реформ в Україні. Ці заходи будуть виконуватися надалі з метою зміцнення економічної бази країни та забезпечення сталого розвитку.

    Після схвалення угоди Радою директорів МВФ, яка планується найближчими тижнями, фінансування буде доступне для України, що дозволить країні продовжувати свій шлях реформ та підтримувати економічний розвиток.

    Ця угода є важливим кроком для України в контексті зміцнення її фінансової стійкості та забезпечення умов для втілення стратегічних ініціатив у сфері економічного управління.

    Національний банк України підкреслює, що партнерство з МВФ є важливим елементом макроекономічної політики країни, спрямованої на зміцнення фінансової системи та підвищення інвестиційної привабливості України у міжнародному контексті.

    Україна продовжує відверто співпрацювати з міжнародними організаціями для забезпечення сталого розвитку та покращення життєвого стандарту своїх громадян.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.