• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Після завершення війни у Миколаєві планують створити Морський індустріальний парк

    Опубликовано: 2024-06-20 14:00:01

    Після завершення війни у Миколаєві планують створити Морський індустріальний парк (МІП), який стане ключовим елементом відбудови міста. Цей проєкт забезпечить роботою 4 000 людей, залучить додаткові інвестиції та дозволить щорічно поповнювати міський бюджет на 180 мільйонів гривень.

    Презентація проєкту МІП відбулася на саміті "Blue Summit in Mykolaiv", що фінансується Європейським Союзом і Королівством Данія за підтримки ПРООН, повідомляє "Укрінформ".

    "Морський індустріальний парк забезпечить можливість створення у Миколаєві 4 тисяч нових робочих місць та збільшення доходів місцевого бюджету. Зокрема, тільки в якості плати за оренду землі місто буде отримувати 12 млн грн на рік," - зазначив керівник групи розробників проєкту МІП Володимир Самойленко.

    Він додав, що загальні податкові надходження зростуть на 340 млн грн, з яких понад 180 млн грн надійде до міського бюджету. Окрім цього, МІП сприятиме подальшому залученню інвестицій, що стане важливим кроком до економічного відродження регіону.

    За словами Самойленка, під парк планується виділити ділянку площею 180 гектарів, розташовану між автотрасами М14 (Херсон) та Н11 (Баштанка, Кривий Ріг), поруч із залізницею. Це значно полегшить логістичні операції та сприятиме розвитку транспортної інфраструктури.

    Однією з головних цілей МІП є заохочення підприємців до створення нових виробництв, оскільки витрати на це будуть на 25% меншими порівняно з іншими місцями. Індустріальний парк вирішуватиме три важливі проблеми: підключення до інженерних мереж, надання земельних ділянок та зниження вартості виробництва.

    Таким чином, Морський індустріальний парк у Миколаєві стане важливим кроком на шляху до відновлення та розвитку міста після війни, створюючи нові робочі місця, залучаючи інвестиції та зміцнюючи економіку регіону.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.