• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пріоритет електропостачання в Україні: визначені об'єкти

    Опубликовано: 2024-05-30 13:00:50

    Кабінет міністрів України затвердив новий порядок визначення та застосування граничних величин споживання електричної потужності, що передбачає пріоритетне електропостачання критично важливих об'єктів у разі необхідних обмежень подачі електроенергії. Це рішення, оголошене на офіційному сайті Кабінету Міністрів України, має на меті забезпечення стабільності енергосистеми країни під час кризових ситуацій.

    Згідно з новим порядком, оператор системи передачі електроенергії може адаптувати обсяги граничної потужності з метою забезпечення нормальної роботи енергетичної системи під час значних змін її стану або режимів споживання.

    Основні споживачі, яким надано пріоритет в електропостачанні, мають право тимчасово відключати менш важливі субспоживачі, чиє функціонування не впливає на їхню власну діяльність. Це механізм спрямований на оптимізацію споживання електроенергії в умовах обмежень.

    У порядку також визначено конкретний перелік критично важливих об'єктів, які мають надаватися пріоритетне електропостачання в першу чергу під час енергетичних криз:

    1. Об'єкти критичної інфраструктури у секторі паливно-енергетичного комплексу та системи життєзабезпечення, які включені до Реєстру об'єктів критичної інфраструктури.
      
    2. Медичні заклади державної або комунальної форми власності, які надають медичну допомогу населенню.

    3. Військові частини та територіальні центри комплектування і соціальної підтримки.

    4. Підприємства, ключові для забезпечення продовольчої, економічної та енергетичної безпеки країни.

    5. Виробничі підприємства з неперервним циклом виробництва.

    6. Електронні комунікаційні мережі, які забезпечують нормальну функціональність зв'язку.

    7. Органи державної влади, включаючи Верховну Раду України, Кабінет Міністрів України, правоохоронні органи (поліція, прокуратура, СБУ) та інші органи, які забезпечують безпеку та правопорядок в країні.

    Це рішення відображає важливий етап у зміцненні енергетичної безпеки України та підвищенні її стійкості до потенційних енергетичних криз. Визначення пріоритетів у електропостачанні допомагає забезпечити функціонування критично важливих інфраструктурних об'єктів у найскладніших умовах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.