• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Телескоп Джеймса Вебба показав, як зливаються дві галактики

    Опубликовано: 2023-04-20 14:30:13

    Космічний телескоп NASA імені Джеймса Вебба (JWST) зробив фотографію злиття двох галактик на відстані 250 мільйонів світлових років від Землі в сузір'ї Змієносця. Про це повідомили на сайті телескопа.

    Злиття галактик розгортається протягом тривалого часу, навіть у космічних масштабах. Астрономи вважають, що галактики Arp 220, які є спіралями, подібними до Чумацького Шляху, і мають схожі хвости, що закручуються на їхніх околицях, почали зливатися 700 мільйонів років тому.

    Коли галактики Arp 220 почали зливатися, велика кількість газу і пилу спровокувала інтенсивне зореутворення, і більша частина його була зосереджена в їхніх запилених центральних регіонах.

    За словами астрономів, понад 200 зоряних скупчень сконцентровані в області шириною всього 5 000 світлових років. Астрономи вважають, що в центрах обох галактик знаходяться надмасивні чорні діри.

    Arp 220 зараз не продукує зорі з екстремальною, короткочасною швидкістю, а натомість перебуває в стані спокою.

    Ярослав Жахалов

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.