• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Космічний корабель США здійснив успішну посадку на Місяці

    Опубликовано: 2024-02-27 18:00:14

    23 лютого о 01:23 місячний посадковий модуль без екіпажу "Одіссей", розроблений приватною компанією Intuitive Machines, здійснив успішну посадку на південному полюсі Місяця після 73-хвилинного зниження.

    Цю історичну подію фіксує видання The Guardian.

    Хоча після посадки втратили зв'язок з кораблем на деякий час, згодом він був відновлений, і компанія повідомила про початок передачі даних. Зараз команда місії працює над отриманням перших зображень з поверхні Місяця з 1972 року.

    "Ласкаво просимо на Місяць", — привітав засновник компанії Стів Альтемус під час посадки.

    Повідомляється, що команда не була абсолютно впевнена у успіху проєкту, і сам Альтемус оцінював його шанси на "м'яку посадку" лише у 80%.

    Ця місія відкриває нову еру дослідження Місяця, оскільки NASA планує висадку людей на супутник до кінця 2026 року.

    "Сьогодні вперше за понад півстоліття США повертаються на Місяць. Сьогодні, вперше в історії людства, комерційна компанія, американська компанія, запустила і очолила плавання туди", — зазначив адміністратор НАСА Білл Нельсон.

    NASA профінансувала проєкт на 118 мільйонів доларів, а Intuitive Machines вклала ще 130 мільйонів. Запуск відбувся 15 лютого з космічного центру Кеннеді у Флориді на ракеті Falcon 9 від компанії SpaceX Ілона Маска.

    Модуль обладнаний сонячними батареями, і його запланований термін експлуатації становить лише сім днів, оскільки через тиждень це місце посадки перейде в тінь Землі. Однак НАСА сподівається, що цього буде достатньо для проведення аналізу.

    Повідомляється, що протягом доби перебування на Місяці апарат працює нормально, диспетчери польоту спілкуються з ним та видають команди щодо завантаження наукових даних.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.