• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Потенційно населені планети можуть бути значно поширенішими, ніж раніше вважали

    Опубликовано: 2023-07-12 17:00:09

    Потенційно населені планети, які містять рідку воду, можуть бути значно поширенішими, ніж вчені раніше вважали. Таке висновок був зроблений планетологом Луджендрою Оджа з Університету Рутгерса на конференції Ґолдшмідта, що відбулася у французькому Ліоні. За даними дослідника, на планетах, що обертаються навколо червоних карликів, можуть утворюватися підповерхневі водойми, що створюють потенціал для життя. Це відкриття є важливим кроком у пошуку інших населених планет, оскільки червоні карлики є найпоширенішим типом зірок та мають багато схожих на Землю планет.

    У Сонячній системі Земля - єдина планета з водою на поверхні, проте уявні планети у нашій системі можуть мати підповерхневі океани. Луджендра Оджа представив докази існування геотермального тепла всередині холодних "екзоземель", тобто планет, що подібні до Землі, у інших зоряних системах. Ці океани під крижаною поверхнею можуть створювати умови для життя на протязі тривалого періоду. Ці результати були опубліковані в журналі Nature у 2022 році.

    Оджа зауважив, що більшість екзопланет, які нагадують Землю, обертаються навколо червоних карликів. Вчений разом зі своєю командою моделював екзопланети на основі реальних прикладів та досліджував процес танення підповерхневих океанів. Виявилося, що навіть невеликі потоки геотермального тепла можуть розтоплювати льодові капсули, що приховують ці океани на віддалених екзопланетах. Це свідчить про те, що ці підповерхневі водойми, ймовірно, є поширеними у системах червоних карликів Галактики.

    Дослідження відкриває нові перспективи у розумінні можливості існування життя на інших планетах. Із зростанням кількості відомих екзопланет, які обертаються навколо червоних карликів, збільшується ймовірність знаходження населених планет з рідкою водою та потенціалом для життя. Вчені продовжують розглядати дану тему і шукати нові методи та можливості для детального дослідження таких планет. Дані відкриття дають надію на пошук відповідей на питання про нашу унікальність у Всесвіті та можливість існування життя на інших планетах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.