• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Космічний телескоп «Габбл» показав зіткнення трьох галактик

    Опубликовано: 2023-02-22 11:20:03

    Космічний телескоп «Габбл» зробив фото трьох галактик, які незабаром зіштовхнуться та зіллються в одну. Про це повідомляє Space.com.

    Три галактики, які можна побачити в сузір’ї Волопаса, згодом зіллються, щоб утворити одну велику галактику. Під час цього процесу спіральна структура галактик буде знищена через гравітаційну взаємодію.

    Скупчення галактик відоме під назвою SDSSCGB 10189. Форми галактик уже спотворені, можна побачити нитки газу та пилу, що з’єднують їх. У межах скупчення три галактики перебувають на відстані лише 50 000 світлових років одна від одної. Хоча це може здатися величезною відстанню, у космічних величинах це не дуже багато. Туманність Андромеди, велика галактика-сусідка Чумацього Шляху, є на відстані понад 2,5 мільйона світлових років від Сонця.

    Нове зображення космічного телескопа "Габбл" є частиною дослідження походження найбільших і наймасивніших галактик у Всесвіті, які астрономи називають найяскравішими кластерними галактиками (BCG).

    BCG утворюються, коли велика галактика поглинає менші галактики або коли такі багаті газом галактики, як ця трійка, стикаються та зливаються.

    Лев Шевченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.