• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Космічний корабель Orion 21 листопада максимально наблизиться до Місяця – трансляція

    Опубликовано: 2022-11-22 14:40:48

    Корабель Orion, що прямує до Місяця за програмою Artemis 1, у понеділок, 21 листопада, максимально наблизиться до супутника Землі, повідомляє Engadget.

    Orion пролетить на висоті 130 кілометрів над поверхнею Місяця. За словами керівника польоту Джеффа Редігана, шлях корабля пройде над деякими з місць посадки місій "Аполлон".

    За чотири дні NASA планує вивести Orion на віддалену орбіту навколо Місяця, перш ніж він почне повернення на Землю. Якщо все піде за планом, Orion приземлиться в Тихому океані 11 грудня.

    Місія Artemis 1 має підтвердити безпечну можливість доправлення екіпажу до Місяця. У 2014 році Orion здійснив випробувальний двоорбітальний політ навколо Землі. Успішний політ прокладе шлях для пілотованої місії на Місяць і, зрештою, до першої посадки екіпажу NASA на Місяць після Аполлона-17 у 1972 році.

    Космічний корабель NASA Orion наприкінці минулого тижня вперше "побачив" місце призначення свого польоту – Місяць.

    Лев Шевченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.