• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Конгресі опублікували законопроєкт про визнання Росії країною-спонсором тероризму

    Опубликовано: 2022-08-01 16:30:12

    Палата представників Конгресу США оприлюднила законопроєкт про визнання Росії країною-спонсором тероризму. Текст документа опубліковано на сайті нижньої палати Конгресу.

    "За вказівкою президента Володимира Путіна, уряд Російської Федерації підтримував і продовжує підтримувати акти міжнародного тероризму проти політичних опонентів та націй", – йдеться у тексті документа.

    До списку актів міжнародного тероризму включені дії Росії проти мирного населення Чечні, підтримка сепаратистів на Донбасі, підтримка Сирії (визнаної державою-спонсором тероризму), отруєння родини Скрипалів у Великій Британії, збиття малазійського Боїнга та інші.

    Окремо приділено увагу підтримці Росією ПВК Вагнер, яку в законопроєкті визначено як "маріонеточне формування Міноборони РФ".

    "У США є низка інструментів, щоб притягнути Російську Федерацію до відповідальності, скоротити її воєнну машину та ізолювати її економічно та дипломатично, зокрема оголосивши її державою-спонсором тероризму та наклавши відповідні санкції", – йдеться у документі.

    Роман Брыль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.