У Конгресі опублікували законопроєкт про визнання Росії країною-спонсором тероризму

01 авг, 16:30

Палата представників Конгресу США оприлюднила законопроєкт про визнання Росії країною-спонсором тероризму. Текст документа опубліковано на сайті нижньої палати Конгресу.

"За вказівкою президента Володимира Путіна, уряд Російської Федерації підтримував і продовжує підтримувати акти міжнародного тероризму проти політичних опонентів та націй", – йдеться у тексті документа.

До списку актів міжнародного тероризму включені дії Росії проти мирного населення Чечні, підтримка сепаратистів на Донбасі, підтримка Сирії (визнаної державою-спонсором тероризму), отруєння родини Скрипалів у Великій Британії, збиття малазійського Боїнга та інші.

Окремо приділено увагу підтримці Росією ПВК Вагнер, яку в законопроєкті визначено як "маріонеточне формування Міноборони РФ".

"У США є низка інструментів, щоб притягнути Російську Федерацію до відповідальності, скоротити її воєнну машину та ізолювати її економічно та дипломатично, зокрема оголосивши її державою-спонсором тероризму та наклавши відповідні санкції", – йдеться у документі.

Роман Брыль

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/530587.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua