• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • NASA запускає новий космічний телескоп: його виведе на орбіту Falcon Heavy від SpaceX

    Опубликовано: 2022-07-21 13:30:34

    NASA обрало важку ракету SpaceX Falcon Heavy для запуску космічного телескопа Roman, який досліджуватиме темну матерію, повідомляє Space.com.

    Космічний телескоп Roman буде запущений не раніше 2026 року. NASA заплатить SpaceX $255 млн за запуск та інші витрати, пов'язані з місією, заявили представники агентства. Місію планують запустити зі стартового комплексу 39A Космічного центру Кеннеді NASA у Флориді.

    Roman працюватиме на віддаленій орбіті у точці Лагранжа L2, яка знаходиться у 1,5 млн км від Землі. На тій же орбіті розташований телескоп "Джеймс Вебб".

    Працюючи в інфрачервоному спектрі, Roman досліджуватиме темну енергію та темну матерію, які, як вважається, становлять більшу частину структури Всесвіту. Телескоп також досліджуватиме екзопланети за допомогою техніки під назвою мікролінзування, досліджуючи тонкі викривлення простору-часу.

    Лев Шевченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.