• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Телескоп Hubble зробив знімок масивного скупчення галактик

    Опубликовано: 2022-06-23 18:00:00

    Телескоп Hubble зробив знімок масштабного скупчення галактик Abell 1351. Космічні тіла розташовані в сузір'ї Великої Ведмедиці. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт обсерваторії.

    Деталі

    Смуги на фотографії, є наслідками ефекту гравітаційного лінзування - явище, яке виникає під час спотворення простору й часу великими масивним небесним тілом. Це, зі свого боку, впливає на шлях світла, яке проходить крізь нього.

    Гравітаційне лінзування буває двох видів: слабке й сильне, обидва випадки є корисними для астрономів, які можуть дослідити розподіл маси всередині лінзового скупчення галактик.

    На сайті обсерваторії повідомляють, що ці скупчення демонструють цікаві астрофізичні явища, такі як сильне гравітаційне лінзування, а також приклади бурхливої ​​еволюції галактик.

    Нагадаємо

    Дослідники помітили на Марсі сміття. Марсохід Perseverance виявив на червоній планеті на шматок термоматеріалу, що застряг у камені.

    Юліана Росковінська

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.