• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Анджей Дуда: Росія обстрілює житлові райони – у цьому видно ознаки геноциду

    Опубликовано: 2022-03-04 09:30:36

    Дії російських військ містять ознаки геноциду, і це не повинно залишитися безкарним, сказав увечері 2 березня президент Польщі Анджей Дуда у зверненні до співвітчизників.

    "Обстріляють житлові будинки, багатоквартирні будинки, школи та лікарні. Дії російських військ носять на собі ознаки геноциду. Я вірю, що вони не залишаться безкарними, і що винні відповідатимуть за них перед міжнародними трибуналами", – сказав президент Польщі.

    Дуда сказав, що буквально тиждень тому він був "в гарному та гордому Києві" і говорив з президентом Володимиром Зеленським, а вже "за кілька годин російські війська напали на незалежну Україну, розв'язавши проти нашого сусіда жорстоку війну".

    Він наголосив, що "Київ, як і вся Україна, стали символом вільного світу, який відстоює наші спільні цінності – свободу, суверенітет та демократію".

    Президент Польщі нагадав, що ще зовсім недавно позиція Польщі щодо необхідності стримування агресії Кремля здавалася в Європі надмірно жорсткою, але "сьогодні польську думку прийняли більшість західних країн".

    "Ми виступаємо за Україну в її прагненні стати членом Європейського Союзу. У складі НАТО ми надаємо конкретну допомогу Україні, що обороняється. Польща вже прийняла понад півмільйона біженців, які рятуються від трагедії війни", – сказав Дуда.

    Сергей Бережной

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.