Анджей Дуда: Росія обстрілює житлові райони – у цьому видно ознаки геноциду

04 мар, 09:30

Дії російських військ містять ознаки геноциду, і це не повинно залишитися безкарним, сказав увечері 2 березня президент Польщі Анджей Дуда у зверненні до співвітчизників.

"Обстріляють житлові будинки, багатоквартирні будинки, школи та лікарні. Дії російських військ носять на собі ознаки геноциду. Я вірю, що вони не залишаться безкарними, і що винні відповідатимуть за них перед міжнародними трибуналами", – сказав президент Польщі.

Дуда сказав, що буквально тиждень тому він був "в гарному та гордому Києві" і говорив з президентом Володимиром Зеленським, а вже "за кілька годин російські війська напали на незалежну Україну, розв'язавши проти нашого сусіда жорстоку війну".

Він наголосив, що "Київ, як і вся Україна, стали символом вільного світу, який відстоює наші спільні цінності – свободу, суверенітет та демократію".

Президент Польщі нагадав, що ще зовсім недавно позиція Польщі щодо необхідності стримування агресії Кремля здавалася в Європі надмірно жорсткою, але "сьогодні польську думку прийняли більшість західних країн".

"Ми виступаємо за Україну в її прагненні стати членом Європейського Союзу. У складі НАТО ми надаємо конкретну допомогу Україні, що обороняється. Польща вже прийняла понад півмільйона біженців, які рятуються від трагедії війни", – сказав Дуда.

Сергей Бережной

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/521773.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua