• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Європейський регулятор EMA схвалив бустерну вакцинацію від коронавірусу препаратом Pfizer

    Опубликовано: 2021-10-05 13:15:38

    Європейське агентство лікарських засобів (EMA) схвалило бустерну вакцинацію від коронавірусу препаратом Pfizer. Про це повідомляють на сайті EMA.

    Агентство оцінило дані для вакцини Comirnaty (BioNTech/Pfizer), що показують підвищення рівня антитіл, коли бустерна доза вводиться приблизно через шість місяців після другої дози у людей у віці від 18 до 55 років.

    На підставі цих даних регулятор прийшов до висновку, що ревакцинація може розглядатися щонайменше через шість місяців після другої дози для людей у віці 18 років і старших.

    У EMA зазначили, що на національному рівні органи громадської охорони здоров'я можуть видавати офіційні рекомендації з використання бустерних доз, беручи до уваги нові дані про ефективність та обмежені дані щодо безпеки.

    Як зазначається, ризик запальних захворювань серця або інших дуже рідкісних побічних ефектів після ревакцинації невідомий і ретельно відстежується.

    Також EMA рекомендує вводити бустерну дозу вакцини Pfizer людям з дуже ослабленою імунною системою мінімум через 28 днів після другої дози.

    Зараз регулятор Євросоюзу оцінює дані на підтримку бустерної дози вакцини Spikevax (Moderna).

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.