Європейський регулятор EMA схвалив бустерну вакцинацію від коронавірусу препаратом Pfizer

05 окт, 13:15

Європейське агентство лікарських засобів (EMA) схвалило бустерну вакцинацію від коронавірусу препаратом Pfizer. Про це повідомляють на сайті EMA.

Агентство оцінило дані для вакцини Comirnaty (BioNTech/Pfizer), що показують підвищення рівня антитіл, коли бустерна доза вводиться приблизно через шість місяців після другої дози у людей у віці від 18 до 55 років.

На підставі цих даних регулятор прийшов до висновку, що ревакцинація може розглядатися щонайменше через шість місяців після другої дози для людей у віці 18 років і старших.

У EMA зазначили, що на національному рівні органи громадської охорони здоров'я можуть видавати офіційні рекомендації з використання бустерних доз, беручи до уваги нові дані про ефективність та обмежені дані щодо безпеки.

Як зазначається, ризик запальних захворювань серця або інших дуже рідкісних побічних ефектів після ревакцинації невідомий і ретельно відстежується.

Також EMA рекомендує вводити бустерну дозу вакцини Pfizer людям з дуже ослабленою імунною системою мінімум через 28 днів після другої дози.

Зараз регулятор Євросоюзу оцінює дані на підтримку бустерної дози вакцини Spikevax (Moderna).

Наталия Медведева

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/512959.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua