• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Влада Узбекистану виділить 53 млн доларів на виробництво вакцини від COVID-19

    Опубликовано: 2020-11-26 17:00:12

    Влада Узбекистану має намір створити власний виробничий майданчик із вироблення вакцин, у тому числі проти коронавірусної хвороби COVID-19. Про це заявив директор Агентства з розвитку фармацевтичної промисловості Сардор Карієв, повідомляє УНН із посиланням на "Узбекистан 24".

    За дорученням президента Узбекистану у країні створять лабораторію третього рівня безпеки. Таким чином планують виробляти необхідні для населення вакцини, у тому числі - для боротьби з коронавірусом.

    Вартість лабораторії оцінюється у 8 млн доларів, а всього проекту, що включає масовий випуск вакцин, - 53 млн доларів, які виділить держава.

    Відзначимо, що раніше Президент України анонсував створення унікальної української вакцини від COVID-19, а міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляв, що виготовлення вакцини в Україні буже повністю профінансоване державою. За його словами, для цього необхідно понад 100-150 млн грн.

    Нагадаємо, що українські вчені успішно закінчили доклінічну фазу випробувань українського кандидата у вакцини від COVID-19 за рахунок оборотних коштів "Діапроф-Мед" і "ДіаПреп". Подальша розробка і клінічні дослідження української потенційної вакцини, а також саме відродження інституту вакцин у країні вимагає істотного фінансування і державної підтримки.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.