Влада Узбекистану виділить 53 млн доларів на виробництво вакцини від COVID-19

26 ноя, 17:00

Влада Узбекистану має намір створити власний виробничий майданчик із вироблення вакцин, у тому числі проти коронавірусної хвороби COVID-19. Про це заявив директор Агентства з розвитку фармацевтичної промисловості Сардор Карієв, повідомляє УНН із посиланням на "Узбекистан 24".

За дорученням президента Узбекистану у країні створять лабораторію третього рівня безпеки. Таким чином планують виробляти необхідні для населення вакцини, у тому числі - для боротьби з коронавірусом.

Вартість лабораторії оцінюється у 8 млн доларів, а всього проекту, що включає масовий випуск вакцин, - 53 млн доларів, які виділить держава.

Відзначимо, що раніше Президент України анонсував створення унікальної української вакцини від COVID-19, а міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляв, що виготовлення вакцини в Україні буже повністю профінансоване державою. За його словами, для цього необхідно понад 100-150 млн грн.

Нагадаємо, що українські вчені успішно закінчили доклінічну фазу випробувань українського кандидата у вакцини від COVID-19 за рахунок оборотних коштів "Діапроф-Мед" і "ДіаПреп". Подальша розробка і клінічні дослідження української потенційної вакцини, а також саме відродження інституту вакцин у країні вимагає істотного фінансування і державної підтримки.

Ірина Макаренко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/494145.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua