• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Дніпропетровщині готуються до початку весняно-польових робіт

    Опубликовано: 2006-03-16 11:53:00

    В  облдержадміністрації  відбулася нарада з питань підготовки агроформувань області  до  весняно-польових робіт. Її провели голова облдержадміністрації Н.Дєєва та голова облради М.Швець.

      Відкриваючи  засідання,  Надія  Дєєва  нагадала  присутнім,  що 2006 рік, згідно з указом Президента України Віктора Ющенка, є роком села. Відповідно фінансування  села за рахунок держбюджету у цьому році значно збільшено. За словами  губернатора,  на  Дніпропетровщині  більше коштів буде виділено на кредитування  житла,  газо-  і  водозабезпечення.  Крім того, у 2006 році з обласного  бюджету  виділено  більше 4 млн. грн. на придбання автобусів для підвезення  учнів  та  близько  10  млн.  грн.  на придбання машин медичної допомоги   і  ремонт  сільських  амбулаторій.  Голова  облдержадміністрації висловила  сподівання,  що рік села у Дніпропетровській області відбудеться як у соціально-культурній, так і економічній сферах.

      Щодо результатів минулого року, то, незважаючи на усі складнощі,  приріст обсягів  виробництва  сільгосппродукції в усіх категоріях господарств склав 6,8%.  Збільшення  фінансової  допомоги  з Державного бюджету до 140,3 млн.

    грн.  (на  25% більше, ніж у 2004 р.) дало можливість збільшити виробництво валової  продукції,  наростити  фонд  оплати  працівникам  села і підвищити середньомісячну  зарплату  до  521 грн. (середній показник по Україні - 415

    грн.).   Про  це,  аналізуючи  результати  2005  року,  розповів  начальник головного   управління   агропромислового   розвитку   облдержадміністрації Олександр Любович.

      Щодо    поточного    року,    то    вже    прийнято    обласну   програму соціально-економічного  розвитку, за якою у 2006 р. передбачається виробити сільськогосподарської  продукції  на  суму 4097,0 млн. грн. Виконання цього завдання  можливе при організованому і якісному проведенні весняно-польових робіт.  А  для  цього  необхідно  своєчасно  і у повному обсязі забезпечити товаровиробників  паливно-мастильними  матеріалами, мінеральними добривами, засобами   захисту   рослин,   якісним  насіннєвим  матеріалом  і  т.д.  За попередніми підрахунками для цього потрібно близько 930 млн. грн. (430 млн. грн.  становлять  власні  кошти,  500  млн.  грн.  планується  залучити  як банківські кредити).

      На   сьогодні   для   проведення  весняно-польових  робіт  агроформування Дніпропетровської області забезпечені насінням ярих зернових (з урахуванням пересіву)  на 102%, мінеральними добривами – на 49%, дизельним паливом – на 39%, бензином – на 35%, мастилами – на 41%, готовність техніки складає 96%.

      Управління агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно з усіма господарствами  регіону  робить  усе можливе, щоб покращити ці показники та гідно провести весняно-польові роботи, які є запорукою гарного врожаю.

    Прес-служба голови облдержадміністрації






    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.