• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Друга программа «Школа Мерів» буде також безкоштовною

    Опубликовано: 2016-04-06 15:57:24

    Про це повідомили організатори Школи 4 квітня 2016 року під час прес-конференції в інформаційній агенції «УНІАН». В рамках заходу  відбулася презентація навчальної програми та було оголошено про продовження конкурсного набору

    Організаторам Школи Мерів вдалось залучити донора, який надасть стипендію слухачам другого набору.  Як повідомила Керівник проектів місцевого економічного розвитку Western NIS Enterprise Fund Ірина Озимок під час прес-конференції в УНІАН їх Фонд вирішив підтримати програму через те, що вона відповідає основник критеріям відбору проектів: довго тривалість, практичність результату та можливість формування мережі агентів змін в країні. Завдяки підтримці Фонду, навчання для усіх учасників програми буде безкоштовним. Слухачі Школи покриватимуть лише власні видатки на проїзд, проживання та харчування в рамках участі в програмі.

    У зв’язку з отриманням нової можливості для учасників та на проханням численних потенційних учасників Школи, які посилались на неможливість забезпечити організаційний внесок за навчання, організатори продовжили конкурсник відбір до 7 квітня.

    За словам засновника та керівника Школи Мерів Руслана Рохова навчальна програма другого набору відбуватиметься на базі однієї з провідних українських бізнес-шкіл «МІМ-Київ». На відміну від першого набору, випускники Школи на виході матимуть стратегію розвитку міста ще й проект вирішення його ключової проблеми. Обов’язковим елементом Школи, як підкреслив Руслан Рохов, є  тижневе стажування у муніципалітетах Польщі. До Кракова, Любліна, Познані, які відвідали слухачі Першої Школи можуть додатися інші міста. «Вибір міст для освітнього візиту залежить від потреб наших слухачів», - сказав він під час прес-конференції. За його словами, міста підбиратимуть за принципом схожості.

    Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський у своєму виступі підкреслив важливість укріплення горизонтальної системи управління в Україні шляхом реформи децентралізації. «Скрізь де я був в Україні, говорять про успіх реформи, але реформа ще не є остаточною, адже можливості запровадження інновацій, які вона надає, ще не освоєні на місцях. Програма підтримки місцевого самоврядування в Україні, що буде забезпечена через підтримку ЄС Державного Фонду Регіонального Розвитку, має спиратися на підготовлений персонал, який готує «Школа Мерів». Реформа децентралізації має довести громадянам України, що їхні податки використовуються доцільно та ефективно, а не так, як вказує верхівка в Києві», - повідомив Ян Томбінський.

    Олексій Жмеренецький, представник Клубу «КОЛО», який є партнером другої навчальної програми «Школи Мерів», наголосив, що сьогодні Україні потрібні управлінці формату «людина-армія», які здатні об’єднати навколо себе людей та мають різнобічні компетенції, що дозволяють системно підходити до вирішення будь-яких питань, які змінюють середовище навколо себе. «Існує великий попит на таких людей, які є і візіонерами, і господарниками, і стратегічними управлінцями. Саме таких людей готує «Школа Мерів», - підкреслив Олексій Жмеренецький.

    Маркетинг-директор Бізнес-школи «МІМ-Київ»  Марина Шиянь підкреслила, що для бізнес-школи є великою честю співпрацювати зі «Школою Мерів». «Бізнес-школа «МІМ-Київ» існує з 1989 року, і за цей час ми випустили кілька поколінь бізнесменів. Тепер ми відчули, що досягли того етапу, коли можемо готувати публічних управлінців», - сказала вона.  В рамках прес-конференції Марина Шиянь зробила огляд навчальної програми.  «Для «Школи Мерів» ми адаптували нашу програму MBA до формату MPA, доповниши її блоками місцевого управління, фінансування, економічного розвитку, good governance, урбаністики, тощо. Їх читатимуть запрошені профільні спеціалісти», - підкреслила вона.

    Нагадуємо, «Школа Мерів» - це програма з підготовки міських голів, громадських та політичних діячів, які у майбутньому стануть кандидатами на посаду міського голови, а також їх команд до управління містами в умовах децентралізації, за сучасними стандартами публічного адміністрування.
    Навчання відбуватиметься на базі Бізнес-школи «МІМ-Київ», яка посіла перше місце серед українських бізнес-шкіл у категорії “Excellent business school” за рейтингом eduniversal у 2015 році. Більше про програму можна дізнатися з офіційної сторінки в ФБ - www.facebook.com/shkola.meriv

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.