• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сьогодні, 26 жовтня, у м. Судак (АР Крим) відкрилось засідання Міжурядової ради з питань агропромислового комплексу СНД

    Опубликовано: 2005-10-26 12:21:00
    На своєрідний саміт міністрів-аграріїв країн СНД прибули керівники галузей АПК практично з усіх незалежних держав колишнього Радянського Союзу за винятком країн Балтії і Грузії.
     
    На засіданні Ради головують міністр аграрної політики України Олександр Баранівський та міністр сільського господарства Російської Федерації Олексій Гордєєв.      Розглядається питання спільних ринків зерна, цукру, м’ясопродуктів та інших.
     
    Для поліпшення взаємостосунків ринків і інформації на ринку продовольчих товарів Україна запропонувала і розробила Міжурядову програму створення мережі інформаційно-маркетингових центрів для руху товарів та послуг на національні ринки країн-учасників СНД.
     
    Це забезпечить швидкий рух товарів та послуг на національні ринки країн-учасників СНД, стане базою для формування інформаційно-аналітичної та операційної платформи для реалізації інших міжурядових програм, які розгортаються органами виконавчої влади країн СНД з формувань загальних ресурсних ринків (зерна, цукру, лізингу тощо), а також з підключення до глобальних торгових, біржових, платіжних бізнес-системах.
     
    На засіданні Міжурядової ради з питань агропромислового комплексу СНД 26 жовтня в м. Судак (АР Крим) вирішили створити Міжурядовий Комітет по ринку зерна. До його складу ввійшли Росія, Україна, Казахстан та Білорусія.
     
    Викликано це тим, що в своїй сукупності ці держави реалізують на світовому ринку більше, ніж п’яту частину продовольчого зерна:
    - Росія – 10 млн. тонн;
    - Україна – 6 млн. тонн;
    - Казахстан – 4 млн. тонн;
    - Білорусія ж експортуватиме борошно.
     
    Загальний світовий обсяг продовольчого зерна складає 100 млн. тонн, де частка США становить 26 млн. тонн, Австралії – 16 млн. тонн, ЄС – 15 млн. тонн.
     
    Керівники делегацій домовились про створення такого Міжурядового комітету по ринку зерна уже найближчим часом.
      
    Прес-служба Мінагрополітики
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.