• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 70% украинских стартапов работают в Киеве

    Опубликовано: 2013-11-03 01:37:14

    Сьогодні Київ значно випереджає інші міста України в інноваційному розвитку. Зараз у Києві працюють до 70 % українських стартапів. Тільки за два останні роки близько 20 майданчиків для коворкінгу з’явилося в Києві. Про це заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко під час круглого столу “Made in Kyiv: Формування національної культури венчурного інвестування серед представників великого бізнесу в Україні”.
    “Ми за короткий час маємо стрімке зростання в цій сфері. Так, бізнес-інкубатор Happy Farm з моменту відкриття торік вже проводить третій цикл, за цей час до них прийшли 25 команд, 5 вже знайшли інвестиції, ще частина перебувають в стадії переговорів. У іншого “ новачка” – iHUB сьогодні розміщені 20 команд і ще 22 працюють на умовах Віртуального резидентства”.
     
    Понад 1 млн доларів США приватного капіталу було інвестовано в резидентів iHUB протягом останніх 7 місяців. Вартість новостворених 18 компаній оцінена більш ніж у 10 млн. доларів США. Через інкубатор GrowthUP за історію існування з 2008 року пройшло навчання близько 350 проектів. Сумарна кількість отриманих інвестицій, залучених в стартапи, понад 45 млн доларів США. Більше 10 компаній на сьогоднішній день вже продані, кілька компаній зараз перебувають на стадії закриття угод. І такі приклади можна продовжувати – у нас не менш успішний інкубатор EastLabs, інкубатор КПІ “Політек”, – зазначив Руслан Крамаренко.
     
    Він нагадав, як нещодавно український стартап Petcube – робот для гри з домашніми вихованцями – в рекордні терміни зібрав близько 200 тис. доларів США на міжнародній платформі Kickstarter – це в два рази більше, ніж вимагали підприємці. До середини жовтня проект профінансували понад 1200 осіб. Якщо сьогодні зайти на Kickstarter, то 70% українських проектів, представлених там – родом з Києва, і вони зібрали вже майже 390 тис. доларів США.

     

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.