• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Протягом перших семи місяців 2024 року доходи загального фонду місцевих бюджетів в Україні склали 247,3 мільярда гривень

    Опубликовано: 2024-08-12 17:00:04

    Протягом перших семи місяців 2024 року доходи загального фонду місцевих бюджетів в Україні склали 247,3 мільярда гривень, що на 4,4% або на 11,4 мільярда гривень менше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Цю інформацію оприлюднив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, посилаючись на дані Міністерства фінансів.

    Згідно з оприлюдненими даними, спад доходів зафіксовано в усіх регіонах України, за винятком столиці — Києва, де доходи зросли на 24,8%, що становить додаткові 10 мільярдів гривень. Невелике зростання на 0,8% також спостерігалося в Київській області.

    Втім, якщо виключити військовий ПДФО (податок на доходи фізичних осіб), який суттєво вплинув на показники минулого року, то у співставних показниках доходи місцевих бюджетів зросли на 24% або на 47,8 мільярда гривень.

    Крім того, з державного бюджету до місцевих було перераховано міжбюджетних трансфертів на суму 113,2 мільярда гривень, що на 5,5% або на 6,1 мільярда гривень більше, ніж у аналогічний період 2023 року.

    Станом на кінець липня 2024 року виконання річного плану доходів загального фонду місцевих бюджетів досягло 62,8%, що перевищує норму у 58,3%. Найбільше перевиконання плану спостерігалося у таких категоріях, як податок на прибуток приватних підприємств, єдиний податок та податок на нерухоме майно.

    На 1 липня залишки коштів на рахунках місцевих бюджетів і бюджетних установ склали 165,1 мільярда гривень, що на 3,4 мільярда гривень більше порівняно з початком місяця. Цей показник свідчить про певний фінансовий резерв у місцевих бюджетах, попри загальне зниження доходів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.