• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кабмін удосконалює бюджетне планування: що зміниться для місцевих громад

    Опубликовано: 2024-03-27 13:00:01

    Кабінет міністрів України схвалив ініціативу, спрямовану на покращення бюджетного планування на місцевому рівні. Про це повідомило Міністерство фінансів країни.

    Зазначається, що мета цього кроку полягає у відновленні середньострокового планування та у пристосуванні бюджетних норм до актуальних потреб громад та викликів, перед якими стоїть Україна.

    Основна увага в документі спрямована на відновлення середньострокового планування бюджетів громад, підтримку регіонів, які відновлюються після руйнувань та окупації, а також на розширення можливостей місцевих громад залучати фінансування через запозичення та гарантії.

    Міністерство фінансів наголошує, що ці зміни призначені для підвищення ефективності управління місцевими фінансами, стабілізації економічного розвитку на місцевому рівні та посилення соціальної підтримки громадян.

    Впровадження нових механізмів планування передбачено для того, щоб сприяти збалансованому розвитку місцевих територій та покращити життя їх мешканців. Крім того, ці кроки мають допомогти у забезпеченні більш прозорого та ефективного використання бюджетних коштів на місцях.

    Очікується, що впровадження нових підходів у бюджетному процесі дозволить місцевим громадам ефективніше вирішувати соціально-економічні завдання та сприятиме загальному підвищенню рівня життя українців.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.