• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні вже намолочено 11,5 млн тонн зерна

    Опубликовано: 2005-07-25 09:37:00

    В Україні вже намолочено 11,5 млн тонн зерна (або 35% до прогнозу), середня врожайність зернових на сьогодні 25,5 ц/га, пшениці - майже 28 ц/га. Темпи збиральної кампанії удвічі вищі проти жнив-2004 - тоді на вказану дату було намолочено 6 млн тонн зерна. Про це сьогодні повідомив міністр агрополітики України Олександр Баранівський на прес-конференції в Києві.

    Говорячи про врожайність зернових міністр зазначив, що лише у 4-ох областях показники врожайності зернових культур нижче 25 ц/га, натомість у 7-ми - понад 30 ц/га, в інших областях коливається у діапазоні 25-30 ц/га, що, на думку Олександра Баранівського, засвідчує стабільність виробництва зерна в Україні.

    За словами міністра, добрі також і якісні показники вирощеного зерна. Так, із загального обсягу пшениці та ячменю, які вже почали надходити на елеватори, 60 відсотків пшениця 3-класу та 99% - ячмінь 3-го класу. 

    Особливо міністр підкреслив, що, незважаючи на всі труднощі, які аграрії зазнали на початку посівної - відсутність бюджетного фінансування на здешевлення кредитів, а відтак певний брак пального, міндобрив, техніки тощо, в Україні буде зібрано вагомий врожай у 37 млн тонн зерна згідно з прогнозом. Втім, зазначив міністр, не виключено, що міністерство ще переглядатиме прогнозні дані з огляду на збільшення валового збору кукурудзи та соняшнику, про що свідчить моніторинг стану посівів цих культур.

    Експортний зерновий потенціал України 2005/06 маркетингового року, як повідомлялося раніше, Мінагрополітики оцінює на рівні 9,7 млн тонн, у тому числі 6,7 млн тонн пшениці.

    Урядовий портал

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.