• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністр промислової політики Володимир Шандра повідомив про збільшення темпів приросту обсягів промислової продукції по основних видах промислової діяльності у першому півріччі 2005 року

    Опубликовано: 2005-07-14 11:51:49
    Про це Володимир Шандра заявив сьогодні у Дніпропетровську, під час зустрічі з представниками ЗМІ. "За підсумками першого півріччя ми маємо приріст обсягів промислової продукції по основних видах промислової діяльності на рівні 5% у порівнянні з аналогічними показниками у минулому році," - сказав Володимир Шандра. Він також проінформував журналістів про те, що у січні-червні 2005 року в Україні у добувній промисловості ріст склав 2,8%, а у обробній - 5,1%. "За перше півріччя поточного року приріст обсягів виробництва у хімічній і нафтохімічній промисловості склав 13%. Так, наприклад, хімічне виробництво зросло на 11,7%, 18,1% зростання маємо у гумовій та пластмасовій промисловості, 10,9% - у виробництві неметалевих мінеральних виробів таких як будматеріали та скловироби," наголосив Міністр.

    При цьому він додав, що обсяги виробництва також зросли на 9,1% і у машинобудуванні, ремонті та монтажі машин і устаткування. Зокрема у будівництві машин та устаткування ріст склав 9,4%, а у транспортному машинобудуванні - 11,8%. "Також 14% приросту маємо у харчовій промисловості та переробленні сільськогосподарських продуктів. У виробництві деревини та виробів з неї маємо зростання на 20,6%, 13,1% росту маємо у целюлозно-паперовій, поліграфічній промисловості та видавницькій справі," - наголосив Міністр промислової політики.

    Трохи менші темпи приросту, додав Володимир Шандра, має легка промисловість -3,5%, при цьому текстильна промисловість має 7,3% приросту. Міністр також наголосив, що всі ці показники - є переконливим доказом позитивної динаміки розвитку промисловості країни попри певні труднощі та несприятливу кон'юнктуру на деяких світових ринках і дають право впевнено говорити про покращення інвестиційного клімату в Україні. e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.