• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • НАК “Нафтогаз України” та ВАТ “Газпром” підтвердили наявність 7,79 млрд. куб. м природного газу, що належить ВАТ “Газпром”, у ПСГ України

    Опубликовано: 2005-06-14 11:19:57
    13 червня 2005 року в центральному офісі НАК “Нафтогаз України” відбулися переговори делегації ВАТ “Газпром” та керівництва НАК “Нафтогаз України”. Під час переговорів сторони обговорили виконання чинних контрактів зберігання російського природного у ПСГ України та його транзиту через територію України. НАК “Нафтогаз України” та ВАТ “Газпром” підтвердили наявність в українських ПСГ 7,79 млрд. куб. м природного газу, який є власністю ВАТ “Газпром”. Сторони підписали Акти звіряння щодо зберігання природного газу у ПСГ України, що належить ВАТ “Газпром”. НАК “Нафтогаз України” протягом IV кв. 2004 р. та I кв. 2005 р. в повному обсязі виконала контрактні зобов'язання з поставок російського природного газу в країни Європи. У IV кв. 2004 р. та I кв. 2005 р. НАК “Нафтогаз України” додатково поставила більше 2 млрд. куб. м російського природного газу у європейському напрямку.

    Російська і українська сторони дійшли згоди внести відповідні зміни у чинну контрактну базу із зберігання російського природного у ПСГ України та його транзиту через територію України. Крім того Сторони визнали доцільним продовжити спільні роботи, спрямовані на розширення ГТС України.

    Сторони домовилися розглянули можливість придбання НАК “Нафтогаз України” обсягів природного газу, що належать ВАТ “Газпром” та зберігаються у ПСГ України, у комплексі з вирішенням питання забезпечення балансу газу України у поточному році. З метою вирішення даного питання Сторони домовилися про створення робочої групи.

    Довідка: НАК “Нафтогаз України” протягом 2002-2004 рр. щорічно отримувала 23-26 млрд. куб. м природного газу від ВАТ “Газпром” як оплата за надані послуги транзиту. Ціна російського газу, що поставляється як оплата за надані послуги транзиту, становила $50 за 1 тис. куб. м при ставці за транзит газу $1,09375 за 1 тис. куб. м на 100 км. Згідно з Протоколом про обсяги і умови транзиту природного газу по території України на 2005 рік, підписаним Урядом Росії і Кабінетом Міністрів України 5 липня 2004 року в поточному році поставки заплановані в обсязі 23 млрд. куб. м. e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.