• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кияни не підвели свого мера

    Опубликовано: 2008-05-26 14:16:55

    Сенсації не сталося — Леонід Черновецький залишився мером столиці. За попередніми результатами Центру соціальних і політичних досліджень «Социс», найближчого суперника Олександра Турчинова він випередив на 14,58% голосів. За чинного мера проголосували 35,05 % киян. Голова столичної ТВК Галина Білик заявила, що вибори вважаються такими, що відбулися, і їхні результати найближчим часом буде узаконено. Судячи з учорашніх заяв “Хрещатику”, оскаржувати результати суперники Черновецького навряд чи збираються.

     

     Під оголошення даних екзит-полів щодо виборів мера учора на Хрещатику лунали салюти. Кияни святкували День столиці, мером якої у цей момент знову став Леонід Черновецький. У своїй перемозі він був упевненим ще на старті кампанії і вкотре підтвердив це на виборчій дільниці № 13/6, що на Кловському узвозі. Заповнити власний бюлетень він прийшов із сином Степаном та членами блоку Денисом Комарницьким, Олесем Довгим і Анатолієм Голубченком.

      

    «Я добре спав і абсолютно не хвилююся про те, що буде далі»,— запевнив мер, опустивши документ в урну.

     

     Коментуючи висловлювання свого опонента Віталія Кличка про політичний нокаут, у який він відправить Леоніда Черновецького, чинний мер заявив: «У моєму лексиконі немає слів «політичний нокаут». Я дивився бокс, це пізнавально. Але я ним не займаюся»,— додав мер.

    О 22-й з’ясувалося, що з політичним нокаутом Віталій Кличко погарячкував. За попередніми результатами голосування, оголошеними Центром соціальних і політичних досліджень «Социс», професійний боксер опинився лише на третьому місці.

     

     «Вибори вважають такими, що відбулися,— запевнила після закриття дільниць голова столичної ТВК Галина Білик.— Явка виборців становила в центральних та Святошинському районах 50%, найменше проголосували в Голосіївському районі. Вже о третій годині ночі почнуть надходити протоколи. Через довжину бюлетеня підрахунок трохи ускладниться. Згідно із законом, за п’ять днів держвиборчком має встановити результати виборів». «Хрещатик» стане першим, хто їх опублікує та узаконить.

     

     Чи оскаржуватимуть перемогу Леоніда Черновецького, у штабі його найближчого суперника Олександра Турчинова коментувати відмовилися. Голова поки що діючої фракції БЮТ Тетяна Меліхова на запитання кореспондента «Хрещатика» двічі кинула слухавку.

    «Не можу так одразу сказати. Це ще неостаточні результати,— заявила тим часом Наталія Новак із Блоку Віталія Кличка.— Коли все буде остаточно вирішено, то потрібно буде сісти і детально проаналізувати всі акти й документи, а вже потім прийняти виважене рішення».

     

     

    источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.