• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • “Нафтогаз України” уклав угоду про отримання першого траншу кредиту від Дойче Банк АГ

    Опубликовано: 2005-04-21 17:18:42
    Сьогодні в приміщенні НАК “Нафтогаз України” було підписано кредитний договір між НАК “Нафтогаз України” та Дойче Банк АГ про отримання першого траншу кредиту в рамках Угоди про фінансування, укладеної між сторонами 8 березня 2004 року. Підписи під угодою поставили, з українського боку, голова правління НАК “Нафтогаз України” Олексій Івченко, з німецького – голова представництва Дойче Банк АГ в Україні Олександр Базаров. В ході робочого візиту Президента України до ФРН (8-9 березня 2005 р) між НАК “Нафтогаз України” та Дойче Банком була підписана угода про фінансування на суму 2 млрд євро. На виконання цієї угоди НАК “Нафтогаз України” розпочав з 9 березня 2005 року переговори з Дойче Банком. Їх результатом стало підписання кредитного договору про надання першого кредитного траншу. Перший транш кредиту буде наданий в розмірі 300 млн. доларів США. Термін користування кредитом становить 7 років. Відсоткова ставка за користування кредитними коштами дорівнює місячному LIBOR у доларах США +5% річних. Погашення кредиту розпочнеться починаючи з 24 місяця після дати його надання. Вагома перевага цього запозичення полягає в тому, що кредит є незабезпеченим, тобто, надається без будь-якої застави з боку НАК “Нафтогаз України”. Це перший кредит, наданий резидентові України на таких умовах, що свідчить про довіру до НАК “Нафтогаз України” та України в цілому з боку іноземних інвесторів. Слід зазначити, що НАК “Нафтогаз України” проводив переговори з питань кредитування з цілим рядом найбільш авторитетних банківських установ світу. Однак за результатами аналізу всіх пропозицій умови, які запропонував Дойче Банк АГ, були найкращими. НАК “Нафтогаз України” планує використати кредитні кошти для фінансування загальних корпоративних завдань, в тому числі і для диверсифікації кредитного портфелю компанії та його здешевлення.

    Довідка: Угода про фінансування між НАК “Нафтогаз України” та Дойче Банк АГ була підписана 8 березня 2005 року головою правління НАК “Нафтогаз України” Олексієм Івченком та членом правління Дойче Банк АГ Тессеном фон Хейдебреком. Угода передбачає, що Дойче Банк надасть “Нафтогазу України” кредит на загальну суму 2 млрд євро. Сума фінансування може надаватися у формі двосторонніх кредитів, синдиційованих транзакцій, випусків облігацій, торгового фінансування, секьюритизації та у будь-якій іншій формі боргового фінансування. Умови кожного фінансування, що надаватиметься Дойче Банк АГ, визначатимуться у мандатних листах, переліках умов та документації з фінансування, яку сторони узгоджуватимуть час від часу. e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.