• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Лист ДМС України № 11/4-15-15193-ЕП від 29.11.2005 року

    Опубликовано: 2005-12-06 11:38:00
    ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
     
    ЛИСТ
     
    29.11.2005 № 11/4-15/15193-ЕП
     
                                          Начальникам регіональних
                                          митниць
                                          Начальникам митниць
     
     
    В доповнення до листа Держмитслужби
    від 07.10.05 № 11/4-15/12574-ЕП
     
     
    У зв’язку з численними запитами митних органів та суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності щодо нарахування митного збору за перебування під митним контролем товарів, ввезених в режимі переробки на митній території України, у випадку закінчення терміну переробки таких товарів, повідомляємо наступне.
    Відповідно до статті 43 Митного кодексу України від 11.07.02 № 92-IV товари і транспортні засоби перебувають під митним контролем з моменту його початку і до закінчення згідно з заявленим митним режимом.
    У разі ввезення на митну територію України товарів і транспортних засобів митний контроль розпочинається з моменту перетинання ними митного кордону України.
    У разі вивезення за межі митної території України митний контроль закінчується після здійснення у повному обсязі митного оформлення товарів і транспортних засобів та перетинання ними митного кордону України, за винятком митних режимів, які передбачають перебування під митним контролем протягом усього часу дії митного режиму.
    Згідно зі статтею 229 Митного кодексу України переробка на митній території України – митний режим, відповідно до якого ввезені на митну територію України товари, що походять з інших країн, піддаються у встановленому законодавством порядку переробці без застосування до них заходів нетарифного регулювання, за умови вивезення за межі митної території України продуктів переробки відповідно до митного режиму експорту, які після закінчення операцій переробки перебувають під митним контролем.
    Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.97 № 65 „Про ставки митних зборів” та підпункту 2.2.2 пункту 2.2 Порядку митний збір за перебування товарів та інших предметів під митним контролем (якщо його ставка визначена у відсотках від митної вартості товару) нараховується від загальної митної вартості цих товарів, зазначеної у графі 12 ВМД.
    Протягом часу дії митного режиму переробки на митній території України (до завершення митного оформлення у повному обсязі) під митним контролем перебувають як ввезені в режимі переробки товари так і продукти їх переробки.
    Враховуючи вищевикладене, при нарахуванні митного збору за перебування під митним контролем товарів, ввезених в режимі переробки на митній території України, у випадку закінчення терміну переробки таких товарів, базою оподаткування цим збором є митна вартість продуктів переробки.
     

    Заступник Голови Служби                                                                                               О.П.Шейко

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.