• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес–служба МНС інформує

    Опубликовано: 2005-12-07 10:49:00
    На водних об’єктах України з початку 2005 року загинули 2464 людини, з них 344 дітей.
     
    Крим – ситуація щодо ліквідації наслідків пташиного грипу
     
    6-го грудня на території трьох районів Криму тривали роботи з вилучення та знищення свійської птиці в населених пунктах, де виявлені факти захворювання домашньої птиці на високопатогенний грип. Станом на 7 грудня вилучені 28367 голів птиці: у Совєтському районі (село Некрасівка – 5772), у Джанкойському районі (с. Завіт–Ленінський – 3073, с. Пушкіне – 1648), у Нижньогірському районі (с. Ізобільне – 9143, с. Омелянівка – 8731). З метою недопущення поширення вірусної інфекції у вищевказаних селах введені карантинні обмеження, встановлена трьохкілометрова захисна зона. Проводяться щоденний аналіз захворювання, санітарно-епідемічні та дезинфекційні заходи. Заборонений вивіз і ввіз живої птиці та продукції з карантинної зони, ведеться роз\'яснювальна робота серед населення. Загиблу птицю знищують шляхом спалювання під контролем фахівців ветеринарної медицини. Інфікованих серед населення не виявлено. На випадок епідемічних ускладнень приведено в готовність госпітальну базу. Проводяться компенсаційні виплати населенню за вилучену птицю. На ліквідації наслідків надзвичайної ситуацій задіяні підрозділи і техніка Оперативно-рятувальної служби МНС у районах, Мазанського аварійно-рятувального загону МНС, МВС, санітарно-епідеміологічної та ветеринарної служб АР Крим. Координацію здійснює оперативний штаб; у МНС – оперативна група. Загальну координацію дій здійснює керівник МНС Віктор Балога. 
     
    У МНС працює „гаряча” телефонна лінія щодо пташиного грипу в Криму
     
    Телефон оперативної групи МНС (044) 247-30-72 цілодобово працює в режимі „гарячої лінії”. Громадяни можуть передавати на нього інформацію, що стосується ситуації з пташиним грипом.
     
    Закарпатська область – осередок захворювання на черевний тиф
    Протягом доби 6-го грудня до інфекційного відділення Ужгородської обласної інфекційної лікарні госпіталізовані ще троє мешканців села Сімер Перечинського району з підозрою на захворювання черевним тифом (всього госпіталізовані 14 людей). Станом на 7 грудня за результатами аналізів підтверджене захворювання на черевний тиф 5 людей. Перебіг хвороби – середнього та легкого ступенів важкості. Попередня причина занедужання – вживання забрудненої колодязної питної води з поверхневого водоносного горизонту. В осередку захворювання фахівцями обласної та районної СЕС проводиться комплекс санітарно-гігієнічних, дезинфекційних та протиепідемічних заходів. Ситуація перебуває під контролем Головного облуправління МНС.
     
    Запоріжжя – внаслідок вибуху на підприємстві загинула одна людина
    О 9.45 6-го грудня у Запоріжжі, на ВАТ „Перетворювач” під час технологічного процесу на дільниці ремонту трансформаторів цеху № 106 стався вибух сушильної камери без горіння та руйнувань. Внаслідок вибуху загинула 1 людина. Його прибуна встановлюється. На місці працювала опергрупа Головного облуправління МНС.
     
    Луганська область – вибух на хімічному підприємстві
    О 22.10 6-го грудня у місті Петровське, у виробничому приміщенні підприємства „Хімічне казенне об’єднання ім. Г.І. Петровського”, під час проведення штатних робіт, зокрема, змішування компонентів, для виготовлення промислової суміші вугленіту стався вибух, горіння при цьому не відбулося. Вибухом була зруйнована шлакоблочна будівля (20 м х 12 м, бетонне перекриття), що перебувала в обвалуванні. Жертв і постраждалих немає. Причини вибуху розслідує спеціальна комісія. На місці працювала опергрупа Головного облуправління МНС.
     
    Чернігівська область -- згоріли 2 людей
    О 21.35 5-го грудня у місті Носівка, у приватному житловому будинку, внаслідок порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення виникла пожежа, в результаті якої загинули 2 людей. О 22.30 відділенням Державної пожежної охорони МНС пожежа ліквідована.
     
    Дніпропетровська область – виявлені 50 артснарядів
    О 12.10 6-го грудня поблизу села Дніпрово-Кам’янка Верхньодніпровського району Дніпропетровщини, в полі під час проведення пошукових робіт благодійним фондом „Пам’ять” виявлені 50 артилерійських снарядів часів Великої Вітчизняної війни. Місце знаходження боєприпасів охороняється, їх вилучення та знешкодження планується на 7 грудня піротехнічною групою Головного облуправління МНС. Всього за добу на території країни виявлені 52 боєприпаси:  51 артилерійський снаряд та 1 міна часів Великої Вітчизняної війни.
     
    Волинська область – на шахті „Нововолинська” травмований гірник
     О 13.25 6-го грудня у селі Литовеж Іваничівського району , на глибині 357 метрів шахти № 9 “Нововолинська” ДП “Волиньвугілля”, отримав травму лівого передпліччя 50-річний гірник, який на час прибуття рятувальників Львівсько-Волинського спеціального (воєнізованого) гірничорятувального загону МНС перебував у поверхневому медичному пункті. Постраждалому надано першу медичну допомогу та евакуйовано до лікарні.
     
    Черкаси – у колекторі тепломережі виявлене тіло загиблої людини
    О 10.50 6-го грудня у місті Черкаси, на вулиці Смілянській, 80, на території гаражного кооперативу, у колекторі теплової мережі, було виявлено тіло загиблої невідомої людини. Об 11.50   за допомогою спецобладнання рятувальниками  дислокованого в обласному центрі окремого аварійно рятувального взводу МНС тіло загиблого піднято на поверхню та передано працівникам міліції.
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.