• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України

    Опубликовано: 2005-12-09 09:39:00
    Міністерство внутрішніх спав України
    Департамент зв’язків з громадськістю
    ПРЕС-РЕЛІЗ
    МІНІСТР ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ ЮРІЙ ЛУЦЕНКО ЗУСТРІВСЯ СЬОГОДНІ З ВІЦЕ-ПРЕМ’ЄР МІНІСТРОМ З ЄВРОПЕЙСЬКИХ ПИТАНЬ, ПРАВ ЛЮДИНИ ТА МЕНШИН СЛОВАЦЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ
     
    Братислава, 8 грудня 2005 року. Міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО зустрівся сьогодні з віце-прем’єр міністром з європейських питань, прав людини та меншин Словацької Республіки Палом ЧАКІ, який висловив готовність Словаччини підтримати Україну в євроінтеграційних процесах.
     
    Під час зустрічі Юрій ЛУЦЕНКО і Пал ЧАКІ звернули значну увагу на проблеми етнічних українців, які проживають в Словаччині, й словаків, що мешкають в Україні.
    „Оскільки у вас проживають представники нашого народу, а в нас – вашого, ми маємо достатньо питань для співпраці”, - зазначив П.ЧАКІ.
    Під час зустрічі було піднято питання відкриття переходу через українсько-словацький кордон Великі Малі Салменці. Словацький віце-прем’єр наголосив на доцільності його відкриття до 24 грудня ц.р., тобто до католицького Різдва, щоб туристи могли зручніше перетинати кордон саме на це свято вже цього року. Ю.ЛУЦЕНКО запевнив, що перехід буде відкрито швидше – 19 грудня.
    П.ЧАКІ зазначив, що зацікавленість Словаччини Україною є всесторонньою.
    „Поле спільних інтересів – широке, ми готові до всіх форм співпраці”, - сказав він. Щодо економічної співпраці між Україно та Словаччиною, він висловив зацікавленість до інвестиційних проектів.
    Також П.ЧАКІ запевнив Ю.ЛУЦЕНКА, що Словацька Республіка, займаючи позицію „містка між Сходом і Заходом, рада бути адвокатом України при її вступі в Європейський Союз”.
    „Ми готові у всьому вас підтримати і хочемо співпрацювати у всіх напрямках”, - сказав він.
    Як повідомлялось раніше, сьогодні Міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО відбув з робочим візитом до Братислави, де зустрівся з міністром внутрішніх справ Словацької Республіки Владіміром ПАЛКО. За результатами зустрічі міністри підписали спільну заяву щодо зміцнення співпраці в боротьбі зі злочинністю.
     
    Контакти: 254-75-24, 256-15-96, факс 256-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua, http://mvsinfo.gov.ua
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.