• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України

    Опубликовано: 2005-12-13 15:07:00
    Міністерство внутрішніх справ України
    Департамент зв’язків з громадськістю

    ПРЕС-РЕЛІЗ
    про побудову єдиної відомчої
    телекомунікаційної мережі МВС України
     
    Враховуючи велику увагу громадськості до питання побудови Єдиної відомчої телекомунікаційної мережі МВС України, про що свідчать неодноразові публікації в пресі та Інтернет-виданнях, Міністерство внутрішніх справ повідомляє.
    В системі МВС діють відомчі телекомунікаційні мережі телефонного зв’язку та передачі даних Управління зв’язку, Департаменту інформаційних технологій, Департаменту державної автомобільної інспекції, Державного департаменту у справах громадянства, імміграції і реєстрації фізичних осіб, Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю та Державного науково-дослідного експертно–криміналістичного центру МВС, які на 93% побудовані на застарілому, напівавтоматичному аналоговому комутаційному обладнанні, встановленому ще за часів СРСР з використанням аналогових міжміських каналів зв’язку. При цьому діючі мережі передачі даних служб охоплюють лише 30 - 50 % органів внутрішніх справ на місцях.
    Відповідно до наказу МВС № 274 від 15.03.2004 року, підписаного колишнім Міністром Білоконем, планувалося протягом 2004-2005 років забезпечити побудову єдиної автоматичної мережі відомчого зв’язку органів внутрішніх справ України за схемою ГУМВС, УМВС – МВС та ГУМВС, УМВС – 10% МРВВС. Орієнтовна вартість цього проекту складала біля 400 млн. грн.
    Нинішнє керівництво Міністерства не відмовилося від ідеї побудови єдиної відомчої мережі. Але підійшло до цього питання більш виважено.
    З метою заручитися підтримкою вищого органу виконавчої влади, МВС було розроблено проект розпорядження Уряду, яким передбачається створення такої мережі за рахунок коштів спеціального фонду Державного бюджету України, передбачених на утримання МВС України. Цей проект на сьогоднішній день знаходиться на погоджені в інших міністерствах.
    Вже закінчено проведення технічного аудиту наявних каналів зв’язку та їх можливостей, а також технологічного обладнання, встановлено кількість та вартість  необхідного додаткового обладнання та видів робіт.
    Вартість побудови новітньої Єдиної відомчої телекомунікаційної мережі МВС України складе біля 115 млн. грн.
    Слід зауважити, що щорічні витрати МВС на послуги міжміського зв’язку мережею загального користування становлять понад 15 млн. грн.
     
    Побудова Єдиної відомчої телекомунікаційної мережі дозволить отримати МВС сучасний цифровий телефонний зв‘язок, сучасну та надійну цифрову мережу передачі даних до райвідділу включно для всіх служб органів внутрішніх справ, при цьому включаючи в мережу всі підприємства, установи та навчальні заклади системи МВС.
    Разом з цим, створяться передумови для реалізації програм Уряду по запровадженню електронного документообігу, електронного підпису, формуванню та використанню загальнодержавних інформаційних ресурсів.
    На сьогодні міліція вміє рахувати і заощаджувати гроші, які виділяє держава з бюджету для виконання покладених на неї функцій.
    Контакти: 256-75-24, 256-15-94, факс 256-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua
    http://mvsinfo.gov.ua e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.