• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна та Лівія вийшли на новий рівень стратегічного партнерства у нафтогазовій галузі

    Опубликовано: 2005-04-20 18:04:50
    17-18 квітня відбувся візит делегації НАК “Нафтогаз України” на чолі з головою правління компанії Олексієм Івченком до Соціалістичної Народної Арабської Лівійської Джамахірії. В ході візиту Олексій Івченко провів низку зустрічей з вищими посадовими особами Лівії – лідером Лівійської революції Муаммаром Каддафі, прем'єр-міністром Шокрі Ганемом та першим віце-прем'єр-міністром Аль-Багдаді Алі аль-Махмуді. Результати, отримані в ході цих зустрічей, засвідчують, що партнерські стосунки між Україною та Лівією в нафтогазовій галузі виходять на новий рівень. Зокрема, в розмові з Олексієм Івченком Муаммар Каддафі зазначив, що в питаннях співпраці з Україною в нього немає жодних застережень.

    Українська сторона висловила сподівання, що уряд Лівії найближчим часом ратифікує угоду про розподіл продукції, яка була підписана 10 жовтня 2004 року в Тріполі між НАК “Нафтогаз України” та Національною нафтовою компанією (National Oil Company) Лівії. Це дасть можливість українській стороні відразу після ратифікації розпочати геологорозвідувальні роботи на території Лівії. Олексій Івченко заявив, що геологорозвідка здійснюватиметься одночасно на всіх чотирьох нафтогазоносних блоках, освоєння яких передбачене угодою.

    Олексій Івченко також повідомив лівійську сторону, що НАК “Нафтогаз України” братиме участь в новому тендері на освоєння 44 нафтогазових блоків, який відбудеться 1 травня 2005 року. Це дасть НАК “Нафтогаз України” можливість отримати додаткові можливості з видобування нафти та газу в Лівії.

    В ході переговорів лівійська сторона висловила зацікавленість пропозицією п. Івченка щодо будівництва на території Лівії газо- та нафтопроводів, а також підземних сховищ природного газу.

    Довідка: Термін дії Угоди про розподіл продукції, укладеною між НАК “Нафтогаз України” та NOC, становить: на видобування нафти – 30 років, видобування природного газу – 25 років. Чотири нафтогазоносні блоки, що були відібрані під час вивчення геологічної інформації, наданої лівійською стороною, мають загальну площу більше 200 тис. м2. За прогнозними даними більшість покладів знаходяться на глибині від 3000-4500 м. Загальні прогнозні ресурси по відібраним блокам, за оцінкою фахівців НАК “Нафтогаз України”, складають 110 млн. т нафти та 30 млрд. куб. м природного газу. Під час проведення пошуково-розвідувальних робіт Компанія планує відкрити до 6 нафтових та 1 газове родовище.

    Першу вуглеводневу сировину “Нафтогаз України” планує отримати з лівійських родовищ до 2007 року. Очікуваний обсяг видобування нафти зростатиме від 1,5 млн. тонн в 2007 році до 5 млн. тонн в 2010-2015 роках.

    Нафта видобута Компанією в Лівії, постачатиметься в Україну за схемою заміщення і може бути використана для створення національного нафтового резерву. e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.