• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Заступник міністра внутрішніх справ відповіла на рекордну кількість дзвінків

    Опубликовано: 2006-02-13 10:25:00

    Чергова пряма лінія у тижневику МВС “Іменем Закону”, на якій на питання абонентів відповідала заступник міністра внутрішніх справ Лідія Поречкіна, викликала жвавий інтерес у читачів. Цього разу на “гарячий” телефон надійшла рекордна кількість дзвінків – 40 абонентів отримали компетентні відповіді. Крім того, близько 50 читачів зі своїми питаннями звернулись безпосередньо до редакції.

    Як і очікувалось, переважна більшість запитань стосувались нарахування заробітної плати, виплати вихідної допомоги чи пенсій, забезпечення житлом тощо. Нехитрий аналіз заяв абонентів показує, що з цими найнагальнішими проблемами працівників міліції далеко не все гаразд, хоча ситуація поступово змінюється на краще.

    З найважливішої інформації, яку абоненти почули від Лідії Степанівни, можна виділити три основні новели. По-перше, 8 лютого у Верховній Раді пройшли парламентські слухання з питань запровадження інвестиційної програми забезпечення житлом працівників правоохоронних структур. В цілому, як повідомила заступник Міністра, майже всі депутати схвально поставились до запропонованих ініціатив і відповідний законопроект буде розглянутий ВР до кінця лютого. Ним, зокрема, передбачається надання працівникам міліції та пенсіонерам ОВС пільгових кредитів на придбання житла.

    По-друге, як зазначила Лідія Степанівна, з 1 лютого МВС запровадило мінімальні розміри грошового забезпечення працівників, якими передбачено підвищення заробітної плати на 15-20 відсотків. Що стосується нової системи нарахування платні, вона ще проходить опрацювання в Кабміні та узгоджується у зацікавлених відомствах.

    Третій месидж стосується виплати заборгованості з вихідної допомоги тим, хто звільнився на пенсію у попередні роки. Раніше на цю статтю видатків держбюджет гроші не виділяв, через що, власне, й виникла заборгованість. У цьому ж році відповідні кошти передбачені. Таким чином 50 відсотків суми заборгованості з вихідної допомоги виплатять протягом 1 кварталу 2006 року, інші 50 відсотків – пропорційно до кінця поточного року.

    За всіма питаннями і тих, хто безпосередньо спілкувався із заступником міністра, і тих, хто звернувся до редакції, Лідія Степанівна доручила компетентним службам провести відповідні перевірки.

    "ДГЗ МВС України"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.