• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 13 лютого відбулося засідання спеціальної комісії з контролю за розрахунками за спожиті енергоносії за участі керівництва Кіровоградщини

    Опубликовано: 2006-02-13 17:23:00

    13 лютого відбулося засідання спеціальної комісії з контролю за розрахунками за спожиті енергоносії за участі керівництва міста та області. Головував на засіданні перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Ревенко.

    За словами Анатолія Дмитровича, ситуація щодо розрахунків за електроенергію, природний газ і воду на сьогоднішній день є критичною. "Ми увесь час просили збільшення лімітів усім групам споживачів і "забули" про розрахунки. Проте в умовах ринкової економіки нічого немає безкоштовного – за все потрібно розраховуватися, за все треба платити", - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації.

    Зважаючи на таку ситуацію, на засідання комісії виносилося три питання:

    - про стан погашення заборгованості за спожиту електроенергію, яка склалася у січні 2006 року;

    - про стан розрахунків водоканалів міст обласного значення за спожиту воду з водогону "Дніпро-Кіровоград";

    - про стан погашення заборгованості за спожитий природний газ підприємствами теплоенергетики та забезпечення 100%-вих розрахунків.

    Як стало відомо, сумарний борг за січень (станом на перше лютого) споживачів області за використану електроенергію перед ВАТ "Кіровоградобленерго" становить 3 млн. 319 тис. грн. До того ж, розрахунки із ОКВП "Дніпро-Кіровоград" за спожиту воду автоматично позбавляють можливості це підприємство розраховуватися за електроенергію. Щодекади змінюються ліміти газу, які доводяться до Кіровоградської області, а розрахунки за спожитий газ ледь перевищують 50%-ву межу.

    Детальнішу інформацію про ситуацію щодо розрахунків за електроенергію на засіданні надав голова правління ВАТ "Кіровоградобленерго" Олександр Ніверчук. За його словами, ВАТ "Кіровоградобленерго" розрахувалося минулого місяця за електроенергію 100%-во лише за рахунок отриманих кредитів. Проте можливості отримувати нові кредити немає. Якщо цього місяця ВАТ "Кіровоградобленерго" не розрахується 100%-во, то наслідком стане обмеження споживачів у постачанні електроенергії. Серед тих, кого буде обмежено у першу чергу, О.Ніверчук назвав чотири категорії. По-перше, холдинг "Олександріявугілля", який спожив більш ніж на мільйон гривень електроенергії, а розрахунок склав лише 170 тис. грн. По-друге, водогін "Дніпро-Кіровоград", на якому зростання заборгованості за електроенергію у січні склало 515 тис. грн. Третій споживач – КГЗКОР. Це підприємство за три місяці не заплатило за електроенергію жодної копійки. На кінець лютого його борг може скласти близько мільйона гривень. Четвертий боржник – житлово-комунальне господарство (КРЕПи, ЖЕКи), переважно споживачі міста Кіровограда. У цій сфері стан розрахунків просто критичний (менше 20 відсотків).

    Анатолій Гросул, генеральний директор ОКВП "Дніпро-Кіровоград", повідомив, що розрахунки за водопостачання за січень поточного року склали: КП "Кіровоградводоканал" – 70%, "Олександріяводоканал" - 74%, "Світловодськводоканал" – 37 %, "Зам\'янкаводоканал" – 93%.

    У ході засідання було заслухано коментарі причин такої невтішної ситуації, пов’язаної із сплатою за енергоносії, від керівників відповідних підприємств та організацій і окреслено можливі шляхи виходу із кризи.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.